Vad bör jag veta innan man får en tand implantat?

En tand implantat, även känd som ett tandimplantat är en konstgjord rot som parodontolog platser inne i munnen för att stödja en konstgjord tand eller bro. Människor som har tänder eller mellanrum mellan tänderna kan få en tand implantat. Innan genomgår en tand implantat, en tand patient bör ha tänder som i allmänhet god hälsa. Innan parodontolog utför tand implantat, kommer han att samråda med patienten för att avgöra var och hur implantatet ska placeras. Flera behandlingsplaner finns tillgängliga i enlighet med de specifika behoven hos varje patient.

De som bara saknade en tand kräver endast en enda tand implantat och en krona. Tanden implantatet kommer att ersätta den ursprungliga tanden och roten. Patienter som saknar mer än en tand ofta behöver broar. Tandimplantat används för detta ändamål kommer att ersätta flera tänder och sina rötter. Om en patient behöver alla hennes tänder ersätts kommer parodontolog infoga en protes eller hel bro.

Vissa patienter kan även kräva sinus augmentation, ett förfarande där parodontolog höjer sinus golvet och ben för att placera tandimplantat. Patienter vars över-och underkäken deformeras måste ha problemet korrigeras för att få tillräckligt med ben för att placera tand implantat. I denna situation, lyfter parodontolog tandköttet bort från åsen för att avslöja felet. Ben eller bensubstitut används för att förstärka åsen. Detta förfarande förbättrar patientens utseende och lägger grunden för ett lyckat implantat.

När en patient får ett tandimplantat, utför parodontolog operation för att skapa ett ankare för tand. Denna operation kan ta flera timmar. Efter operationen måste patienten vänta i upp till sex månader, vilket gör att benet att växa runt ankaret och hålla den stabil. Efter tandkött är helt läkt, konstgjorda tänder skapas och knytas till ankaret. Det kan kräva olika tillbehör för att få tänderna placerats korrekt.

Efter ett tandimplantat utförs måste patienten förbinda sig att upprätthålla hälsa på hennes tänder. Daglig tandborstning och tandtråd är grundläggande delar i god munhygien. Den parodontolog som utförde operationen kommer att arbeta nära patienten och hennes tandläkare för att säkerställa att implantatet, naturliga tänder och tandkött förblir friska.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.