Vad bör jag tänka när man väljer en tandläkare?

Tanken på tandläkare borrar och liknande gör att vissa människor att uppleva svår ångest över att gå till tandläkaren. Men regelbundna kontroller och tandvård rengöring är en del av den allmänna hälsan, så att välja en bra tandläkare är viktigt. Få rekommendationer från familj, vänner, arbetskamrater eller grannar ett bra sätt att börja leta efter en tandläkare.

Begränsa din sökning genom att titta på tandläkarens reklammaterial. Har det största intresset verkar vara att sälja vitaminer eller andra produkter, eller ligger fokus på förebyggande tandvård? Studera tonen och innehållet i meddelandena. Se om tandläkaren meddelanden tycks ta itu med vad du letar efter när det gäller den typ av tandvård du behöver. Till exempel, om du behöver förebyggande tandvård, välj inte en kosmetisk tandläkare och vice versa.

När du har en lista med flera tandläkare du funderar på, telefon de kontor och be att få komma in för en kort konsultation. Detta ger dig en uppfattning om hur tillmötesgående och artig kliniken personalen. Har de tillbaka dina samtal? Har de verkar genuint intresse i att vilja att du ska känna dig trygg? Gå in och träffa personalen och tandläkaren. Var beredd på ett par frågor som hjälper dig att göra ditt slutgiltiga beslutet och se till att tacka personalen för deras tid.

Det är naturligtvis en stor del av att välja rätt tandläkare för att försäkra dina finansiella behov kommer att vara uppfyllda. Fråga efter priser och kontrollera och se till att din tandvårdsförsäkringen planen kommer att godkännas. Ta reda på den andel som kommer att omfattas av olika förfaranden och hur fakturering fungerar på tandläkarens sida.

Kom ihåg

att om du flyttar till en annan stad eller stat, en nuvarande tandläkare du tycker kanske kan rekommendera en liknande tandläkare i ditt nya område. Gå aldrig genom enbart priset, men kontrollera referenser för att se alla tandläkare du väljer har goda resultat med patienter. Om du är en av de nervösa slag om att gå till tandläkaren, anser en som har tv att titta på och /eller musik att lyssna på medan du är i tand-ordförande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.