Vad bör jag tänka när man reser sig Elektrolys?

Det finns ett antal saker att tänka på när man reser sig elektrolys, som kan vara dyra, smärtsamma och tröttande, och potentiellt leda till infektion eller hudskador. Genom att ta flera faktorer i beaktande, en presumtiv kund kan avgöra om elektrolys är ett bra val, och kan söka upp en ansedd electrologist att utföra det. Som med alla typer av invasiva skönhet förfarande bör kunderna rådfråga en läkare innan företaget elektrolys för att se till att det inte är kontraindicerat.

Det första du bör tänka på när man överväger elektrolys är om det är nödvändigt. Det finns få medicinska tillstånd för vilka elektrolys krävs följande inåtväxta hårstrån, så de flesta konsumenter överväger elektrolys av estetiska skäl. I vissa fall kan oönskade hårväxt vara pinsamt, eller det kan leda till svårigheter att få jobb eller känner förtroende för sociala situationer. I dessa fall kan elektrolys vara ett bra alternativ för permanent ta bort oönskade hår, som rakning är ofta upptäckas och tidskrävande. I andra fall kan en klient vill ta bort hår eftersom det är helt enkelt misshagade: elektrolys kan användas för att forma håret linjer, ta bort oönskade ben hår, eller minimera bröst och rygg hår. Rakning är inte alltid praktiskt för den långsiktiga hårborttagning eftersom det kan orsaka grov hud, infektioner och inåtväxande hårstrån. I dessa fall är elektrolys ett bra val.

Konsumenterna bör vara medvetna om att elektrolys är inte reversibel. Tekniken är oftast effektiv i ca 90% av tiden, vilket innebär att när håret tas bort, kommer det inte att komma tillbaka. Om en klient använder elektrolys till att forma ett ögonbryn linje, till exempel, bör kunden överväga om den formen alltid kommer att vara i stil. I de fall där elektrolys inte är effektiv, kan resultatet bli tjockare hår eller obehag. I extrema fall kan dåligt utfört elektrolys leda till hudskador eller infektioner.

Om en kund beslutar att elektrolys är rätt val, är valet av tidpunkt för nästa fråga. Huden kan vara röd, irriterad och känslig i upp till en vecka efter en elektrolys session. Om kunden planerar en resa till tropikerna, en stor social händelse, eller en simtävling, borde sessionen bokas minst en vecka i förväg så att huden har återhämtat sig i tid. Eftersom huden är mer känslig för solskador, är sommaren inte en bra säsong för att göra en elektrolys behandling såvida inte kunden är beredd att täcka upp efteråt.

Slutligen är det viktigt att välja en bra electrologist. Många regioner inte reglerar elektrolys mycket stor utsträckning, om inte en del av skönhetsindustrin. Träning normer är ofta minimal och anläggningar får göras sällan om ens alls för brott mot hälsa kod. Välja en electrologist som är registrerad hos en yrkesorganisation som har stränga medlemskap normer är en bra början. Många branschorganisationer har tillträde prov som electrologists mycket passera för att vara medlemmar, tillsammans med fortbildning för att behålla medlemskapet. Dessa organisationer lätt kan hittas på Internet, och kommer att lämna listor över sina medlemmar för berörda parter.

När du väljer ett electrologist, försök att få rekommendationer från vänner eller andra. Det electrologist bör infektion medvetande hålla en ren anläggning och med sterila verktyg och färska sterila givare för din elektrolys session. Du bör känna sig bekväma, avslappnade och välkomna, och erbjudas rikligt med vatten att dricka, tidningar läsa och snacks om du mår dåligt. Se till att få en uppskattning av hur mycket hela elektrolys behandling kommer att kosta, inklusive flera sessioner vid behov.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.