Vad bör jag tänka när man köper en tandborste?

borsta tänderna regelbundet är en viktig del av god munhygien, men många människor misslyckas med att beakta vikten av att köpa en tandborste. Enligt tandläkare, bör du byta ut din tandborste var tredje månad eller efter en allvarlig sjukdom. Förutom att sprida bakterier, en gammal tandborste med slitna borst är mycket mindre effektiv vid rengöring av tänderna. I själva verket har undersökningar visat att köpa en tandborste med jämna mellanrum kan du ta bort upp till 30% mer plack från tänderna.

tandborstar är lätt tillgängliga läkemedel och lågprisbutiker. Du kan hitta tandborstar i olika färger, vilket kan vara ganska praktiskt om du har en stor familj. Om du köper en tandborste för ett barn, seriefigurer tryckt på handtaget bidra till att göra munhygien verkar mer lockande. Om du har problem att komma ihåg när du senast köpte en ny tandborste, försök att köpa en tandborste som har en speciell borst indikator som bleknar när den behöver bytas ut.

fasthet borsten är förmodligen en av de mest viktiga faktorer att tänka på när man köper en tandborste. Tvärtemot vad många tror, borstar tänderna med hård borst är inte den bästa rengöringsmetod. I själva verket rekommenderar de flesta tandläkare använder en borste med mjuk borst för att undvika irriterande känsligt tandkött.

Priset är inte nödvändigtvis ett tecken på hög kvalitet när de köper en tandborste, men du ska leta efter en borste som funktioner borst med rundade kanter. Vassa kanter på borst av en tandborste kan skada känslig oral vävnad, särskilt om du har utvecklat för vana att tugga på tandborsten. Om du ser American Dental Association sigill Godkännande på din tandborste paket, innebär detta att produktens kvalitet är godtagbar.

Även den manuella tandborsten fortfarande är det självklara valet för de flesta vuxna, elektriska tandborstar är ett annat alternativ att överväga. En del forskning har visat att en elektrisk tandborste är något mer effektivt till att ta bort plack från tänderna. Om du lider av gingivit, kan detta göra en elektrisk tandborste en klok investering. Naturligtvis är en elektrisk tandborste också en stor fördel om du lider av artrit eller har begränsad rörlighet i händerna.

När du valt din nya tandborste, är det dags att välja en bra lagringsplats. Förvara inte din tandborste i en öppen hållare nära toaletten, eftersom små vattendroppar partiklar frigörs när du spola innebär onödiga föroreningar. Normalt är en sluten plastbehållare det bästa lagring alternativet för din nya tandborste.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.