Vad bör jag tänka när de reser en pedikyr?

del kvinnor dölja sina fötter i sneakers, loafers eller sandaler som täcker de flesta av foten. Andra visar sina fötter i remmarna eller mager sandaler. De som visar sina fötter, och ibland dem som inte, kanske vill få en pedikyr. En pedikyr är en manikyr för fötterna.

En pedikyr tar vanligtvis cirka 30 minuter, beroende på de tjänster som erbjuds. En grundläggande pedikyr ingår ett fotbadet har tånaglar klippta och formade, som har nagelbanden putsas och förhårdnader pumiced, och slutligen har tånaglarna målade. Vissa salonger erbjuder extra tjänster såsom fotmassage, varma bad paraffin och till och med salt eller kelp wraps. Hela idén är att göra fötter ser så attraktiv som möjligt.

En kvinna överväger en pedikyr vill förmodligen se om salongen hon regelbundet går till erbjuder tjänsten och hur mycket det kostar, tillsammans med vad tjänster ingår. Om pedikyr inte erbjuds på henne regelbundet salong, hon kan se ofta i de gula sidorna för att se vilka salonger i hennes område erbjuder dem.

Pedikyr priserna varierar beroende på salong och tjänster. En grundläggande pedikyr vanligtvis omkring US $ 20, och priserna öka därifrån. Ett alternativ för ett billigare pedikyr kan vara att gå till en kosmetika skola som erbjuder skönhet tjänster till allmänheten. En kvinna skulle antagligen få en pedikyr av en äldre student, och priset kan vara så lågt som US $ 5-$ 10. Eftersom en pedikyr är mycket svårare att röra upp än en frisyr, kan en kvinna sannolikt få en pedikyr på ett kosmetologi skola med tillförsikt.

En annan sak att tänka på är vad man ska ha för en pedikyr . Korta kjolar eller korta shorts kan vara problematiskt eftersom det pedikyr kan lyfta benen för att göra jobbet. Byxor som enkelt rullas upp är förmodligen det bästa alternativet. Likaså borde pedikyr få ett tips, vanligtvis cirka 10-20 procent av avgiften beroende på utförda tjänster. För särskilt bra service eller förlängda tjänster bör spetsen vara ca 30 procent.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.