Vad är några sätt att förbättra fingerfärdighet?

manuell skicklighet är förmågan för händer och fingrar för att göra samordnade rörelser. Starka finmotorik, t. ex. använda med att skriva, stickning, sömnad, och andra aktiviteter som involverar händer och fingrar, lita på fingerfärdighet. Hos små barn är fingerfärdighet utvecklats normalt genom löpande verksamhet som kräver hand-öga-koordination.

Några barns fingerfärdighet utvecklas snabbare och starkare än andra. Ett barn med svag slutliga motorik kan kämpa en del när man lär sig att forma bokstäver och börjar skriva. Eftersom det finns många anledningar fin motorik och fingerfärdighet kan påverkas och svagheter i dessa områden kan orsaka problem för barn i skolan, barn arbetsterapeuter arbetar ofta med olika barn för att förbättra manuell skicklighet och fin motorik.

Det finns flera sätt att hjälpa ett barn att förbättra sin fingerfärdighet genom enkla praktiska aktiviteter. För ett barn kan utöva fingrar och händer dramatiskt förbättra deras fingerfärdighet. Prova några av följande aktiviteter:

  • Threading O-formad spannmål bitar på en längd av garn. Denna verksamhet kräver finmotorik och upprepade utövar samma muskler, samtidigt öva hand-öga-koordination och fingerfärdighet.
  • Ge barn träpinne spel eller liknande leksaker som kräver att placera pinnar i små hål.
  • Sömnad med garn och utstansningar kartong är en annan aktivitet som kan förbättra fingerfärdighet och bygger på finmotorik. Barn foder helt enkelt garn fram och tillbaka genom hålen, vilket är ännu en gång upprepa samma skicklighet och om igen.
  • För speciellt små barn som inte kan leka med små föremål, en klassisk form sorterare leksaken är ett bra ställe att börja. För äldre barn, små, förregling byggstenar är bra sätt att spela och samtidigt bygga finmotorik och stärka fingerfärdighet.

Där ungdomar rör barn, är målet att förbättra manuell skicklighet att bygga finmotorik och hand-öga-koordination. Men i äldre personer som lider av uppkomsten av artrit, bevarande fingerfärdighet är det primära målet. Motion fingrar och händer utan överdriven det är nyckeln till bevarandet av fingerfärdighet.

Undvik långvarig verksamhet som orsakar smärta i lederna i fingrar och händer och bara utföra aktiviteter i kortare perioder. När det är möjligt, använda båda händerna för att minska belastningen och se till att vila lederna innan smärtan sätter in Tänk periodiska och passiv hand massage, få dem antingen från en manikyr, sjukgymnast, eller familjemedlem. Ibland arbetar igenom smärtan för att hålla fingrarna MJUKA är nödvändigt, men låt inte smärtan få framför dig eller ditt smärtstillande. Om smärtsam artrit har satt i, konsultera en läkare för hantering och behandling. Han eller hon kan rekommendera sidan övningar speciellt för dig.

Tidig artrit upptäckt och smärtlindring samt ett åtagande att fortsätta att använda fingrar och händer är nödvändigt att bevara manuell skicklighet-vilket innebär att du kan behålla de flesta normal användning av händerna för en lång tid framöver.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.