Vad är ledande inom områden såsom folkhälsa Research?

Folkhälsa forskning är ett brett fält, men allt ett folkhälsoperspektiv forskaren gör är relaterade till hälsa. Det finns många ledande områdena folkhälsa forskning som ses om och om igen ju längre tiden går, även med tanke på teknikutveckling. Dessa områden innefattar att förebygga kroniska sjukdomar genom diet och motion, förebyggande av antibiotikaresistens, förhindra spridning av luftburna sjukdomar och förebyggande av bioterrorism.

Folkhälsa forskning är inriktad på studiet av att hitta sätt att främja hälsan hos allmänheten. Den liknar starkt klinisk forskning på många sätt, utom i att det inte är inriktade på individen behandling av patienter. Istället fokuserar folkhälsa på förebyggande av sjukdomar i befolkningen innan den behöver behandlas.

För hundratals år sedan, diabetes, fetma och hjärtsjukdomar var ganska obetydliga faktorer när det kom till överlevnad. Tiden har förändrats det dock. Folkhälsa forskning är att spilla en enorm mängd ansträngning för att undersöka hur kost och motion kan hjälpa människor att leva längre och vara friskare. Detta kan innebära att förebygga utvecklingen av dessa kroniska sjukdomar i första hand och i vissa fall, som även leder till att förebygga cancer. Kampanjen omfattar spridning av anti-rökning rörelse.

När det först utvecklades var penicillin en mirakelmedicin. I de flesta fall hade bakterier aldrig varit utsatt för droger innan, så det fungerade på många typer av sjukdom. Med tiden utvecklades dessa bakterier en resistens mot läkemedlet. Samma sak håller på att ses flera gånger med olika typer av antimikrobiella läkemedel avsedda att döda virus, bakterier, svampar och andra mikroorganismer. Detta är en process som kallas antimikrobiell resistens, och det är som leder till återfödelse av tidigare utrotade sjukdomar som tuberkulos. Folkhälsopolitiken mot över-förskrivning antibiotika och antivirala medel försöker motverka detta.

det växande hotet om aviär och svin influensa har gjort klart att folkhälsan forskning om begränsning av luftburna, sjukdomsalstrande kända bakterier som patogener var ovärderlig. Innan utvecklingen av folkhälsan, pest och kolera svepte genom Europa, förödande befolkningen. Tack för folkhälsan forskning om sätt att kontrollera och begränsa spridningen av dessa sjukdomar, kan andra potentiella pandemier stoppas innan de har möjlighet att vraket massa kaos.

Bioterrorism är ett reellt hot att de ovanliga utbrott av mjältbrand genom åren. Folkhälsa forskning är inriktad på snabb identifiering och karantän av dessa mikrober om de används, samt olika metoder för att vaccinera befolkningen mot dem. Vaccin mot smittkoppor var det första vaccin som skall skapats, och förhoppningen är att så småningom folkhälsa kommer att utvecklas till den punkt där hela befolkningen ska kunna vara framgångsrikt vaccineras mot bioterrorism.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.