Vad är hälsofrämjande egenskaper av vitlök?

kallas fondly den "stinkande rosen," de ödmjuka vitlök har använts både som livsmedel och medicin i tusentals år, det finns bevis för att egyptierna åt det medan byggandet av pyramiderna. I sjuttonhundratalets Europa var det konsumeras av dödgrävare och präster som skydd mot pest, och i de två världskrigen, var vitlök ges till soldater som en antiseptisk agent, för att förhindra infektion. Moderna medicinen är att bedriva forskning för att kontrollera om lore av vitlök: s medicinska värde har en vetenskaplig grund, och i så fall hur vi bäst kan utnyttja dess fördelar stöd människors hälsa och välbefinnande.

Den vitlök växt, ursprungligen från Asien, odlas runt om i världen. Besläktade med löken, som vitlöken anläggningen liknar något, vitlök är en flerårig ört som växer till en höjd av cirka 2 meter (60 cm). Den sfäriska vit blomma huvud stiger på en stjälk direkt från glödlampan. För både medicinska och kulinariska användningsområden, glödlampan, som skiljer i kryddnejlika, är den viktiga delen av anläggningen.

En av vitlök mest övertygande hälsofrämjande egenskaper är dess användning som en naturlig brett spektrum antibiotikum. Det finns visst stöd från medicinsk forskning som tyder på att vitlök är bra på att bekämpa många bakterier och svampar och även vissa virus. Detta gör vitlök potentiellt vapen mot inte bara en vanlig förkylning, men också superbugs som är resistenta mot andra antibiotika.

Andra studier visar att vitlök kan vara till hjälp för att reglera kolesterol, sänka blodtrycket, minskar uppbyggnad av plack i artärerna, och kanske även vissa cancer-fighting egenskaper. Medicinsk forskning fortsätter att göras för att utforska dessa lovande vitlök s positiva effekter på hälsan. I traditionella, homeopatiska läkemedel, är vitlök värderas för sina antioxiderande, antibiotika, antimikrobiell, antiseptisk och antiparasitära egenskaper. Ytterligare homeopatiska användningar för vitlök inkludera behandling av smärta av öroninfektioner (med vitlök olja används som en ingrediens i särskilt beredda örondroppar), lugnande tandvärk smärta, bekämpa spolmask, och stödja respiratorisk hälsa.

Vitlök har många aktiva komponenter som bidrar till dess hälsofördelar, en av de främsta är allicin, som är sammansatta ansvarar för rå vitlök s stickande doft och bildas när vitlöken krossas. För att få största möjliga nytta av vitlök, måste det konsumeras rå-kokt vitlök förlorar sin antibiotika egendom. Vitlök kan också tas i kapselform, tablett, tinktur, olja, extrahera eller frystorkad form.

Även om användning av små mängder färsk vitlök, eller som förbrukas i vanliga kulinariska användning, anses i allmänhet vara säker, torkade, i pulverform, och extraheras former av vitlök är avsevärt starkare och kräver mer noggrann dosering. Personer som lider av blödningsrubbningar eller som ska genomgå en operation eller förlossning bör undvika större mängder av vitlök. Vitlök kan interagera med vissa läkemedel, bland annat diabetes mediciner, statiner, antitrombotiska läkemedel, blodförtunnande läkemedel, proteashämmare och ACE-hämmare. Gravida och ammande kvinnor kan behöva undvika att konsumera vitlök i kvantitet. I alla dessa fall bör en läkare rådfrågas innan användning. Vitlök kan orsaka mag upprörd och allergiska reaktioner, och konsumerar även en liten mängd färsk rå vitlök kan leda till dålig andedräkt. Tugga färsk persilja kan hjälpa motverka denna effekt.

Det bör noteras att alla örter innehåller ämnen som kan orsaka oönskade biverkningar eller interagerar med läkemedel. Alla som är intresserade av att använda vitlök Medicinskt bör endast göra detta med en läkare samtycke och under överinseende av en kunnig och ansedd utövare av homeopatiska läkemedel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.