Vad är hälsofrämjande egenskaper Honey?

i den antika världen, var honung används till medicinska skäl och som ett sötningsmedel. Faktum är att tills antibiotika kom in i bilden på 1930-talet, hade honung fortfarande en plats i behandla olika sjukdomar. Nu innehåller som fler bakterier blir resistenta, vissa läkare igen att använda sig av helande egenskaper honung.

Raw honung ett enzym, glukosoxidas, som producerar väteperoxid när det blandas med vatten. Väteperoxid är en mild antiseptisk och kan användas för att behandla och rena ytliga skärsår och sår. Glukosoxidas förstörs vid pastörisering, eller av intensiv värme, så de flesta kommersiella honung inte har denna förmån. Men om du köper råa eller ouppvärmd honung, kan du dra nytta av antiseptiska egenskaper av honung.

Andra läkande ämnen förekommer i rå honung. Före pastörisering, innehåller propolis, enzymer, och bipollen, som alla kan stimulera ny vävnad tillväxt. Andra helande egenskaper honung finns i eteriska oljor, polyfenoler och flavonoider, som kan finnas i rå honung, beroende på fabriken att pollen kommer från.

Exfoliering är en annan användning för honung. Honung innehåller många organiska syror, som är mycket lindriga. När det används på huden, kan dessa syror lossa banden av döda hudceller, vilket gör det enklare exfoliering. Glukonsyra är en av de övriga egenskaper av honung som kan vara positiv för huden. Glukonsyra är en av de mildaste syror alfa hydroxy, och kan minimera rynkor och linjer, balans fet hud, ökad elasticitet och stimulerar kollagenproduktionen.

Honung innehåller även aminosyror, som kan hjälpa huden att behålla fukt . Tillämpa honung på huden låter dessa fuktgivande egenskaper av honung gå till arbetet, samt stimulerar kollagen och elastin produktion. Detta leder till jämnare hud. Den höga sockerhalten i honung bidrar också till återfuktande, eftersom det är en bra fuktighetsbevarande medel. Dessutom innehåller honung bioflavonoider, som är anti-inflammatoriska, anti-histamic, och anti-virus. Dessa egenskaper av honung bidra till att förebygga finnar, minska svullnader och lugn porer.

Slutligen är honung ofta kallas "fria radikaler asätare. "Raw honung har en mycket hög antioxidant innehåll, och kan minska och vända de skador som fria radikaler orsakar på huden. Det kan göra det utan alltför torka ut huden, till skillnad från många tvålar.

Det hälsofrämjande egenskaper honung beror naturligtvis på var bina får pollen och hur det bearbetas. Honung är faktiskt ett naturligt konserveringsmedel och inte behöver tillsatser för att inte förstöra. Förbluffande, honung krukor finns i fornegyptiska gravarna innehöll honung som UNSpoiled!


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.