Vad är det vanligaste Menstrual Cykellängden?

Menstruationscykeln längd: hela treårsperioden, även ägglossning och menstruation. Ibland blir denna fråga förvirrad och tror av menstruationscykeln eftersom endast de dagar då menstruationen, eller den tid inträffar. Faktiskt, dessa dagar är helt enkelt början, och cykeln slutar dagen före nästa menstruationen börjar. För många kvinnor menstruationscykeln längd är 28 dagar, men det finns mycket normal variation.

Vissa kvinnor har relativt korta cykler, som varar mindre än fyra veckor, och andra kvinnor kan ha mycket längre cykler än kan överskrida en månad lång. Dessa är inte ovanliga och de står för den exceptionella räckvidden i fysisk normalitet ut av den mänskliga honan. Det finns helt klart tillfällen då cykeln längd inte vad som skulle betraktas som normalt. Mindre än en tre veckors cykel kan vara onormala och mer än 40 dagar mellan perioderna kan också ses med viss oro.

Dessa skillnader inte nödvändigtvis dåliga hälsa, men de kan tyda på problem med reproduktiv hälsa. Detta gäller särskilt för en mycket kort menstruationscykel längd som motsvarar en kort lutealfas (tiden mellan ägglossning och första perioden dag). Kort lutealfas är mindre än 10 dagar mellan ägglossning och menstruation. Det kan vara svårt för graviditet förekomma eftersom kroppen inte bygga upp tillräckligt med foder till ett foster att säkert implantat. Kan naturligtvis när en cykel är mycket kort, den lutealfas vara under 10 dagar, och det är en bra sak att diskutera med en läkare om en graviditet är en del av en kvinnas planer.

Ibland kvinnor erfarenhet upphörande med menstruationscykeln helt och hållet. Detta är inte ovanligt bland konkurrerande idrottare, men det förekommer också i dem som har ätstörningar eller som lider av extrem undernäring. Som fettreserver i kroppen sjunker under en viss nivå, amenorré eller period upphörande kan inträffa. Detta är inte nödvändigtvis farliga, men om dålig näring eller ätstörningar är orsaken, att få läkarvård är klokt. När en högre kroppsfett procent uppnås, kvinnor vanligtvis återgå till en genomsnittlig menstruationscykel längd.

Kanske viktigare än dagar i en cykel är regelbundenheten i den. En förutsägbar cykel är bra, men inte alla kvinnor upplever detta heller. Korta ändringar är vanliga och ett enda slutet av perioden är inte oegentligheter. Ofta har ingen aning om när en cykel kommer att börja eller sluta är lite mer problematisk och kan ha flera orsaker.

Felaktighet i menstruationscykeln längd kan bero på att några villkor som påverkar regelbunden produktion av östrogen eller progesteron. Eftersom män i åldern och börjar att närma sig klimakteriet, förändringar i menstruationscykeln längd är mycket vanliga. Men eftersom graviditet är fortfarande möjligt, vad som verkar vara en utebliven menstruation bör utredas som potentiella graviditet. Still, massor av kvinnor notera svängningar i längd och kunde ha en mängd korta och långa cykler i flera år fram till perioden upphör.

Hormon kan bli obalanserat vid andra tillfällen och tillstånd som polycystiskt ovariesyndrom kan leda till oregelbunden menstruationscykel längd. Andra glandular störningar kan påverka hormonproduktionen. Till exempel personer med sköldkörtelsjukdom eller problem med hypofysen kan ha oförutsägbara menstruationscykeln längd.

Sedan ibland cykel längd som varierar kan föreslå andra hälsotillstånd, kan det vara en smart idé att spåra den under några månader. Denna information kan föras till en gynekolog eller husläkare för att diskutera om oegentligheter eventuellt en anledning till oro. Vad ingen kvinna bör vara djupt oroad över är en vanlig cykel som är lite kortare eller längre än 28 dagar. Detta är ytterst normalt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.