Vad är Reflex Sympatisk Dystrophy syndrom?

Reflex sympatisk dystrofi syndrom (relativa standardavvikelserna klart) kallas även komplexa regionala smärtsyndrom eller causalgia. Villkoret är fortfarande förbryllar läkarna eftersom lite är känt om dess orsak. Plenty är känt om hur man känner igen reflex sympatisk dystrofi syndrom och att diagnostisera det, men tyvärr inte alla läkare inte diagnostisera den omedelbart. För närvarande tillstånd, vilket kan påverka upp till en miljon amerikaner ett år (men lägre siffror tyder på 200. 000 per år) har inget botemedel, men många behandlingar kan minska symtomen.

De flesta människor som får reflex sympatisk dystrofi syndrom märker det på en del som har skadats eller som genomgått kirurgi. Någon enstaka gång, operation på bröst kan orsaka symtom ska visas där. Det vanligaste orsakerna reflex sympatisk dystrofi syndrom mycket mer smärta än normalt skulle märkas när en person återhämtar sig från en skada. Den berörda delen kan svullna, vara mycket känslig för även en lätt hand och människor kan känna en konstant brännande smärta i det drabbade området. Huden kan också ha en missfärgad utseende.

Läkare göra en åtskillnad mellan två typer av reflex sympatisk dystrofi syndrom, märka dem med romerska siffror. I typ I, kan det finnas någon tydlig anledning till att del påverkas, från skada eller operation. Typ II har vanligen en viss "händelse" eller orsak som började skick, även om läkarna är fortfarande oklart exakt hur skada eller operation skapar misständning på nerverna.

Det finns inget specifikt sätt att diagnostisera villkoret genom blodprov eller röntgen, men dessa kan göras för att utesluta andra villkor. Istället flesta läkare utvärdera symtomen fysisk undersökning. De kan också granska sjukdomshistoria att se om de kan peka på alla traumatiska händelser som kan ha utlöst sjukdomen. Det lilla som är känt om reflex sympatisk dystrofi syndrom är att det medför misständning av nervvävnad i det drabbade området. I värsta fall-scenario, kan detta resultera i mycket begränsad användning av det drabbade området, och konstant smärta och invaliditet.

allmänhet, läkare som mål att behandla symtom på reflex sympatisk dystrofi syndrom genom medicinering, sjukgymnastik och rådgivning. En del människor tror felaktigt att syndromet är psykosomatiska, eller resultatet av psykologiska problem. Detta är inte fallet, även kronisk smärta kan definitivt skapa frågor om depression och ångest. Dessa i sin tur kan leda till att mer smärta. Vissa människor med relativa standardavvikelserna klart nytta av kliniker där smärtan behandlas genom medicinering och en kognitiv beteendeterapi strategi.

olika behandlingar som kan innehålla ett antal olika smärtstillande medel, och vissa patienter får hjälp av smärta "block" som hjälper till att minska känslan i det drabbade området. Sjukgymnast kan hjälpa till att täcka en del ont, och att behålla en viss användning och rörelseomfång. Behandlingen är bäst börjat tidigt, så ovanlig smärta som dröjer sig kvar efter en operation eller skada bör uppmärksammas av läkare. Tyvärr reflex sympatisk dystrofi syndrom kan inte diagnostiseras rätt bort, och ännu mer tyvärr, påståenden om ökad smärta kan avfärdas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.