Vad Hälsofördelar Kom från att använda en bastu?

En bastu är ett slutet rum som kan värmas med hjälp av en elektrisk värmare, IR-värmare eller vedspis. Den förhöjda temperatur i rummet kan göras mer intensiv med hjälp av ånga eller vänster torrt, beroende på smak av bastu badare. Bastun har många hälsofördelar, och har använts i olika former i århundraden över hela världen, allt från den traditionella finska bastun till indianska svetthydda. Många gym och spa har en torr bastu tillgänglig för kunder som vill använda det, och vissa konsumenter har bastu hemma för frekvent användning.

När någon skriver in en bastu, den ökade temperaturen leder till en höjning av hjärtfrekvensen och ökar cirkulationen. Blodkärl och kroppen blir mer flexibel och omsättningen ökar också. Dessa fysiologiska reaktioner på en bastu har en rad positiva hälsoeffekter på kroppen, speciellt med rutin bastu användning. Man tror att de flesta av de positiva hälsoeffekterna av en vanlig bastu kan uppnås i en infraröd en också.

Den ökade rörligheten som framgår av den regelbundna förmåner bastu använda armar och ben och huden. En bastu öppnar också porerna i huden för att hjälpa kroppen uttrycka toxiner, som utförs i svett som följer av den höga temperaturen. Med en bastu kan hjälpa till att avvärja förkylningssymptom, lindra ömma muskler och väcka kroppen och samtidigt minska känslor av stress och olycka. Frekvent bastu badare säger ofta att de känner sig mer i fred och avslappnad efter att ha suttit i en bastu, och vissa tar denna möjlighet till att meditera, så att känslan ökar.

Traditionellt människor alternativa varma och kalla när de bastu . De flesta bastu i 10-20 minuter innan du går ut och ta en kall dusch eller dopp för att stänga porerna. Kroppen får vila utanför bastun för samma tid som det var inne innan ytterligare en runda av bastu påbörjas. Detta minskar påfrestningen på kroppen som ett resultat av en bastu, och möjliggör att badande tid att dricka vatten och slappna av.

Det finns några varningar till bastu använda: bastu badare bör dricka mycket vatten före, under och efter bastun erfarenhet, och bör avstå från alkohol. Om yrsel eller illamående upplevs i en bastu, bör den badande komma ut omedelbart och svalna. Användning av en bastu kan vara kontraindicerat för personer som har medicinska problem som högt eller lågt blodtryck, hjärtsjukdomar, eller graviditet. Om du är osäker på om du tar en bastu är säkert för dig, kontakta din läkare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.