Kan Söka på Internet förbättra hjärnans funktion?

För alla de folk som påstår timmar att söka på Internet är ett slöseri med tid kan du ha förlorat detta argument. I studier på Internet sökning, särskilt en studie släpptes i oktober 2008, det finns klara belägg som tyder på att söka på Internet kan faktiskt förbättra hjärnans funktion. Det finns viktiga begränsningar till denna studie, som bör beaktas innan du börjar surfa webben eller engagera sig i ännu fler timmar på nätet.

För det första studie som publicerades i oktober 2008, som drGary Small av UCLA genomföras, utvärderas människor i åldrarna 55 och 76. Forskare vet att det kan vara svårare att förbättra hjärnans funktion i denna åldersgrupp eftersom hjärnan börjar att förtvina och kan visa en minskning i funktion när vi åldras. Studien utgör ingen om du söker på Internet skulle förbättra hjärnans funktion i yngre grupper av människor.

Vad Dr Gary Small och hans team av forskare hittade dock är intressant. Deltagarna hade magnetisk resonanstomografi (MRT) söker samtidigt antingen läsa eller söka på Internet. Båda verksamheterna visade ökad i hjärnans aktivitet, men Internet forskande visade större aktivitet i flera olika delar av hjärnan. Söka på Internet tenderar att engagera sig mer i hjärnan än vad behandlingen.

Det var lite skillnad på folk som var nya för att söka på Internet. De som tidigare hade tillbringat mycket tid på Internet hade mycket högre nivåer av hjärnans aktivitet, och de med mindre erfarenhet av Internet hade aktivitet som var nästan två tredjedelar mindre än Internet-kunniga deltagare. Det kan vara att större erfarenhet av nätet skulle kunna bidra till att förbättra hjärnans funktion mer dramatiskt som folk kastat sina newbie status.

Eftersom stora hjärnans aktivitet, särskilt den som engagerar flera delar av hjärnan kan förbättra hjärnans funktion över tiden, Man tror att du verkligen kan ha möjlighet att slipa dina kognitiva förmågor om du söker på nätet. Detta skulle, enligt Dr Liten undersökning, vara till större nytta än att läsa. Men om du hatar Internet, finns det sätt att få lite av samma typer av förmåner från offline aktivitet.

Arbeta vissa typer av pussel, speciellt matematik pussel som Sudoku eller korsord och pussel anagram kan ge samma typ av förmåner. Nackdelen med dessa typer av pussel är de förlita sig på information du har. Du kanske kan utöka kunskapen och förbättra hjärnans funktion, om du även lära sig nya saker från resor på nätet. Det finns helt klart behövs mer forskning på detta område till fullo bevisa Liten teori, men nya data är uppmuntrande och föreslår det kan finnas stor nytta för människor som är medelålders och äldre, som vill hålla skärpan genom att surfa på nätet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.