Hur väljer jag det bästa bukspottkörtelcancer Diet?

När en person får diagnosen pankreascancer, det finns många livsstilsförändringar som måste äga rum. En av dessa förändringar har att göra med hur, vad och när du äter. Även om den exakta form som din pankreascancer kost kommer att ta beror en hel del om tillståndet i din cancer finns det flera riktlinjer som sannolikt kommer att gälla i alla situationer.

under pågående behandling för pankreas tumörer, måste du överge idén om tre måltider om dagen. För att ge din kropp att bearbeta protein, kolhydrater och olika näringsämnen på bästa sätt, schemalägga ett antal mindre måltider under dagen skulle vara till din fördel. Det finns en god chans din pankreascancer kost kommer att omfatta fem eller sex små måltider som är mer eller mindre konsumeras regelbundet under tiden du är vaken.

strukturen hos de fem eller sex måltider är också annorlunda än vad du har gjort tidigare. Tänk på att en pankreascancer diet kräver ett lågt intag av fett i kombination med en ökad konsumtion av kolhydrater. Den extra kolhydrater ger energi som du behöver för att ta sig igenom dagen. Begränsa din fett platser mindre stress på kroppen och hjälper till att minimera risken för igensättning ditt system med förhöjda mängder kolesterol.

Medan du tittar på fett, det finns goda chanser att du kommer att behöva konsumera fler kalorier. Detta gäller särskilt om man återhämtar sig från operationen. När detta är fallet, din läkare och nutritionist kommer troligen uppmanar er att njuta av mat som yoghurt, mjölkbaserade produkter, och puddingar. Denna typ av fett kommer att innebära mindre stress på systemet samtidigt som man tillhandahåller de kalorier du behöver för att hålla din vikt i en hälsosam intervall. Den enkla kolhydrater i puddingar, chokladmjölk och yoghurt blandad med frukt ger dig energi under dagen.

Hjälp att utveckla de mest effektiva kost planen kräver professionell hjälp. Alla andra hälsofrågor måste beaktas vid sammanställningen av en lista över livsmedel som kan eller inte kan konsumeras. Till exempel, om du har diabetes i någon form, läkare och näringsforskare kan lämna en förteckning över livsmedel som har ett acceptabelt mängder komplexa kolhydrater som du kan konsumera med måtta. Tillsammans med denna förteckning över godtagbara kolhydrater får du även en förteckning över livsmedel som innehåller enkla kolhydrater att antingen undvika eller inte innehålla mer än ett par gånger i veckan.

Tänk på att din pankreascancer kost kommer att justeras då och då, beroende på statusen för din hälsa. Vissa förändringar kommer att ske som ett resultat av hur du svarar på olika typer av behandling. Om du nyligen har genomgått kirurgi som en del av bukspottkörtelcancer behandling kan du finna att vissa livsmedel som var godtagbara innan förfarandet är nu i begränsningar, medan andra att din nutritionist avskräckas innan är nu uppmuntras.

Det finns ingen enskild pankreascancer diet som är idealisk för alla situationer. Med hjälp av dessa allmänna riktlinjer, kommer din läkare att bedöma ditt tillstånd och arbeta med en nutritionist för att utveckla en allmän kost som hjälper dig att upprätthålla energiförsörjningen samtidigt stödja era behov av rätt kost. Din dietist kan hjälpa dig att utforma en roterande lista med små men näringsmässiga måltider som att du har allt du behöver i form av fett, kolhydrater, proteiner och vitaminer varje dag. När du blir mer bekväma med processen, kan du börja komma med måltid planer på egen hand, lägga till lite variation till dina måltider.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.