Hur kan jag välja det bästa ADHD Stödgrupper?

ADHD stödgrupper hjälpa barn med Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) tillsammans med föräldrar till barn som har ADHD för att klara av detta villkor. Att gå med en stödgrupp är att rekommendera för alla människor som påverkas av ADHD. Det finns ett antal av ADHD stödgrupper tillgängliga, även om inte alla grupper är desamma. Därför välja rätt grupp är viktig.

Förvånande nog finns det ADHD stödja grupper i nästan varje stad. Eftersom ett stort antal människor drabbas av denna sjukdom, har små stödgrupper byggts över hela världen. Lokala grupper tenderar att träffas regelbundet. Vissa grupper träffas en gång per vecka, medan andra träffas en gång per månad. Därför välja mellan en grupp som sammanträder varje vecka eller månad är det första steget mot att välja rätt grupp.

Nästa steg för att finna den perfekta gruppen är att söka upp en grupp som identifierar sig med dina specifika behov. Vissa grupper kan tillgodose föräldrar till barn med ADHD. Andra grupper kan rikta tonåringar, sjukvårdspersonal, eller små barn. Leta efter en grupp med whome du känner dig bekväm att diskutera känsliga ämnen. Tanken bakom en stödgrupp är att trivas i en grupp av människor, så var inte förbise denna viktiga punkt.

Alla ADHD stödja grupper fungerar på olika sätt. Vissa grupper använder sin tid som går ut ADHD litteratur och talar om nya behandlingar. Andra grupper fokusera mer på metoder gruppterapi. När du har hittat en grupp som passar dina behov, delta i ett eller två möten för att ta reda på vilken typ av agenda en grupp har. Om du söker emotionellt stöd, att du inte hittar ett informativt grupp hjälpsam.

Ett alternativ till en lokal grupp är en Internet-baserad grupp. Internet ADHD stödgrupper är ganska populärt för ett antal anledningar. Dessa grupper kan människor från hela världen att delta i gruppdiskussioner. Dessutom är en Internet-stödgrupp perfekt för dem som vill förbli anonym. Internet stödgrupper har inte särskilt möte gånger, även om en fråga eller kommentar kan postas som helst möjliggör absolut stöd.

Förstå ADHD kan vara mycket svårt. Utmaningar uppstår varje dag som orsakar vuxna och barn att spinna utom kontroll. Att tillhöra en grupp som förstår och stöder dessa studier är ofta en stor lättnad att gruppmedlemmarna. Hitta en stödgrupp i ditt område genom att söka på nätet, eller tala med din allmänna läkare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.