Hur kan jag uppmuntra mina barn att äta grönsaker?

Enligt Department of Health och Human Services, endast 21 procent av barnen äter tillräckligt med grönsaker för att uppfylla de dagliga kraven. Vissa barn äter grönsaker lätt medan andra barn är kräsna ätare, eller de bara äter vissa färger, former och texturer av livsmedel. Lyckligtvis för föräldrar är det inte svårt att uppmuntra barn att äta grönsaker.

Barn som bara äter vissa former, färger och texturer av livsmedel kan lätt tillgodoses. Grönsaker kan skäras i någon form med en grönsak skalaren. Grönsaker finns även i ett stort utbud av färger. För dem som föredrar krispigt livsmedel, kan vegetabiliska lämnas råa eller lätt kokta. Barn som föredrar mjuk mat kan äta grönsaker som ångas under en lång tid.

Barn som finner nöje i att doppa sin mat kan lätt uppmuntras att äta sina grönsaker. Selleri och morötter kan doppas i jordnötssmör. Paprika och gurka smakar fantastiskt doppad i grekisk yoghurt dip. De flesta barn älskar ranch dressing, och det smakar bra med någon grönsak.

Vissa barn äter bara pasta. Även de kan uppmuntras att äta grönsaker. Spaghetti squash, när ångad och skrapas ut med en gaffel, liknar spaghetti trådar. Barn älskar den toppad med spagetti sås och ost. Om inte berättat skulle de flesta barn inte ens vet att det var en grönsak.

Om ditt barn är en snacker, han är mer sannolikt att äta sina grönsaker, om de placeras i en skål inom räckhåll. Mini paprika har en söt smak och är lätt för små barn att förstå. Gurka pinnar är också ett populärt mellanmål bland barn. Barn är mer benägna att mumsa på grönsaker om de ser dig göra samma sak.

En del barn, oavsett vad, kommer att vägra att äta sina grönsaker. Lyckligtvis för dig, kan du smyga grönsaker i maten utan att de någonsin att veta. Mosade broccoli kan blandas i spagetti sås och strimlad morot kan smet in muffins. Boken bedrägligt Delicious , skriven av Jessica Seinfeld, delar med dig många sätt att dölja grönsaker i ditt barns favoritmat.

Ditt barn kommer att utveckla goda matvanor så länge du uppmuntra dem att äta grönsaker. De har inte att faktiskt äta dem att utveckla dessa vanor. Även om du slutar smyga grönsaker till maten, se till att du placerar dem på tallriken också. Ät dina måltider som en familj och se till att dina barn se dig äta grönsaker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.