Har fler människor har hjärtinfarkter på måndagar?

Det kan finnas något mer till stress och oro många av oss känner på måndag morgon-ger oss bara ytterligare en anledning att stanna i sängen för tre dagars helg. En studie från 2005 som genomfördes av Japans Tokyo Women's Medical University funnit en av de främsta orsakerna till fler hjärtinfarkter-blodtryck-var genomgående högre i studie volontärer på måndag än någon annan dag i veckan. En äldre studie bekräftar att faktiskt fler människor drabbas av hjärtinfarkt på måndagar-20% mer än på de andra sex dagarna.

Två grupper av deltagarna övervakas, och de som gick till jobbet på måndagsmorgonen visade det högsta spetsen eller förändring av blodtrycket, medan andra som inte måste arbeta denna dag förblivit densamma. Även om många av oss inser att återgå till arbetet kan vara måttligt stressande, tyder det faktum att det finns fler hjärtattacker på måndagar undersökning. En annan studie fann att bara pendla till arbetet ger upphov till ytterligare stress, öka blodtryck och sätta tillbaka arbetstagare som ytterligare risken för hjärtinfarkt på måndagar. Alla som har suttit i måndag morgon trafiken på väg till jobbet kan enas om att det är absolut stress förmå. En del kanske tycker att en anpassning från helgen läge att arbeta läge för svårt, vilket resulterar i stress och oro.

Samtidigt påstår forskare att studien var för liten för att slutgiltigt bestämma om stegring i blodtrycket beror på att återvända till arbetet på måndag, eller beror på andra faktorer verkar det logiskt att stress återgång till arbetet bidrar till mer hjärtinfarkt på måndagar. Tyvärr förklarar inte detta antagande inte varför dagen som kommer på andra med den mest hjärtinfarkt är lördag. En annan intressant statistik visar hjärtinfarkter inträffar vanligen från 04:00 till 10:00 på grund av den ökade adrenalinet att binjurarna ut på morgonen. Denna extra adrenalin kan leda till bristningar i plack i artärerna som orsakas av kolesterol.

Med mer än en miljon amerikaner lider hjärtinfarkter varje år, är det medicinska området ständigt efter ett svar på varför det finns fler hjärtinfarkter på måndag. Förhoppningsvis en dag forskare kan få ett mer avgörande orsak är det skäl för att utforma förebyggande program för att minska antalet hjärtattacker på måndagar.

Under tiden kan de anställda försöka minska ångesten de känner på måndagar av få tillräckligt med sömn söndag natt, med början dagen med en god frukost, med hjälp av avslappningsövningar att komma in i rätt tänkesätt, undvika trafik genom att samåka eller ta kollektivtrafiken, eller ännu bättre, med Måndag bort helt och hållet! Andra livsstilsförändringar såsom rätt diet och motion kan minska risken för hjärtattack. Om du tycker att ditt jobb är en enorm källa till stress, försök att hitta ett sätt att minska måndag morgon stress, eller hitta ett jobb som är mindre belastning på din hälsa. nbsp;


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.