För läkarstuderande, vad Residency Mean?

Medical hemvist är en post graduate utbildning för läkarstuderande som gör att förfina sin utbildning i en viss medicinsk disciplin och färdigheter praxis i en verklig miljö. Residency är en viktig del i utbildningen för läkare, och varar mellan tre och sju år, beroende på specialitet. Det kan också vara en mycket stressande period, som medicinska boende traditionellt arbetar långa timmar under ibland mycket intensiv miljöer.

I medicinsk skola, en framtida läkare får en hel del allmänna kunskaper. Mot slutet av vårdlinje, eleverna går oftast på varv för att uppleva olika medicinska specialiteter för kortare perioder, vanligen ett par veckor. Under dessa rotationer, kan eleverna se om en viss specialitet är av intresse. Studenter då tillämpas hemvist program inom det ämne som de är intresserade i. Om programmet är intresserad av studenten, kommer det ett erbjudande en intervju.

Efter tillämpning och intervjuer för flera program, en medicinare har hävdat en rangordnad förteckning över programmen, medan bosättning program lämna rankade listor över studenter. Dessa listor är går genom en central dator som är tänkt att matcha studenter med program. Målet med matchen är att få varje elev till en utbildning, men inte alla läkarstudenter och program match. Om detta är fallet, studerande tvingas att ansöka om de återstående öppna hemvist positioner, vilket ibland kan leda till en förändring av medicinska området.

Under det första året av uppehållstillstånd, är en student som kallas en praktikant . Tekniskt han eller hon har kvalificerat sig som en läkare, men är ännu inte tillåtet att träna. Under överinseende av utbildade läkare, lär sig eleven om det valda specialitet och börjar utföra grundläggande förfaranden. Läkarutbildning hemvist är händerna, och av sista året av uppehållstillstånd, många invånare i hög grad oberoende. En del eleverna att bo på för ytterligare ett år för att hjälpa yngre invånare. All medicinsk invånare är under överinseende av en läkaren.

Residency kan vara en all-absorberande verksamhet, boende är ständigt på samtal och de förväntas arbeta långa, ibland tuffa timmar. Reformer i programmen sätt hemvist hanterades genomfördes i slutet av nittonhundratalet, på grund av oro för lite sömn har en negativ inverkan på möjligheten för invånarna att fungera. Efter avslutad hemvist, är en student rätt att ta kvalificerade styrelsen tentor. En framgångsrik passera tillåter bosatt att bli en fullfjädrad läkare med tillstånd att vara verksamma i stat eller provins där proven togs.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.