Vilka vaccinationer mina barn bör få?

Framsteg inom medicin har gjort större delen av den utvecklade världen för att utrota de mest dödliga barnsjukdomar. Massa vaccinationer har ansvarat för denna seger, som resten av världen försök att genomföra program för att vaccinera sina medborgare. Vissa har sagt att vaccination av vår befolkning har varit en av de största framstegen inom folkhälsan eftersom rent dricksvatten. Immunisering skydda människor genom att utsätta dem för en döda eller försvagade virus som tillåter kroppen att utveckla immunitet mot den innan ett faktiskt blir sjuk. Vaccinationer har räddat oräkneliga miljoner från död och sjukdom.

vaccinationer är viktiga, eftersom de inte bara skydda barnen som tar emot dem, utan även andra runt omkring dem och kommande generationer. Varje barn som får immunisering bidrar till att utrota en sjukdom. Resultaten är obestridliga: difteri, som används för att slakta cirka 10. 000 människor varje år i USA, är nu nästan utrotad. År 1962 fanns det nästan 500. 000 fall av mässling, och nu är det mindre än 100 per år.

Det finns 13 sjukdomar Centers for Disease Control and Prevention (CDC) utfärdar rekommendationer för vaccinering mot. Dessa omfattar difteri, Hib, röda hund (tyska mässling), påssjuka, kikhosta (pertussis), paralytisk polio, smittkoppor, stelkramp, hepatit A och B, influensa (influensa), pneumokockinfektion och varicella (vattkoppor). Barn inokuleras mot dessa sjukdomar med nio olika vaccinationer.

 • DTaP: Detta vaccin skyddar mot difteri, stelkramp och kikhosta. Vad skiljer den från en typisk vaccin som innehåller ett virus är att de komponenter som vaccinerar mot difteri och stelkramp kallas toxoider , eftersom de hjälper immunsystemet att utveckla skydd mot senare gifter som en bakteriell infektion producerar. Den DTaP immunisering kommer i en serie av fem skott, administrerat med två, fyra, sex och 15-18 månader. Den sista dosen ges vid fyra till sex år, och boosters rekommenderas vart tionde år.
 • Hepatit A: Detta vaccin innehåller ett inaktiverat virus och är 94 till 100% effektiv i mer än 20 år . Det ges i två skott på 12-13 månader, med andra ges är sex till 18 månader efter den första.
 • Hepatit B: Detta är ett inaktiverat form av virus och är 98-100% effektivt för livet. Det ges i tre doser, med start mellan födelse och två månader, en till fyra månader och sex till 18 månader.
 • Hib: Detta immunisering är 95-100% effektivt och ges inom tre till fyra doser, beroende på märke. De ges i två, fyra, sex och 12-15 månader.
 • Influenza: Det finns två typer av influensa vaccinationer: den inaktiva, vilket är 70-90% effektivt och levande typ, som ges som en nässpray och är 87% effektiv. Vaccinet ges årligen runt oktober eller november. Nässprayen bara ges till barn över fem år. Efter sex månaders ålder kan barn få influensa skott varje år, men den första dosen bör följas av en booster två till fyra veckor mellanrum.
 • MMR: Denna akronym står för mässling, påssjuka och . Det är en levande vaccination som är effektiv för livet. De två doser ges vid 12-15 månader och fyra till sex år.
 • Pneumokockvaccin: Detta vaccin är inaktiv och skyddar mot sju stammar av bakterier som orsakar de allvarligaste sjukdomar. Det är 90% effektivt och förvaltas i fyra doser vid två, fyra, sex och 12-15 månader.
 • Poliovaccin: Detta vaccin finns i fyra doser vid två, fyra, sex och sex till 18 månader. En booster ges på fyra till sex år.
 • Varicella: Detta vaccin skyddar mot vattkoppor och är 70-90% effektiva. Vissa barn eller vuxna som blivit immuniserade mot genombrott varicella erfarenhet infektioner med milda symtom. En dos ges vid 12-18 månader.

Kontrollera med ditt barns läkare om möjliga biverkningar av vaccinationer. När du får vaccinationer bör barnet vara vid god hälsa-han eller hon kan uppleva en lätt feber och crankiness efteråt. Även om det finns några motståndare vaccination, den medicinska statistiken visar att det är absolut nödvändigt för ett barns hälsa och för hälsan hos den större befolkningen.


Kommentarer

 • Om oss
 • Reklam
 • Kontakta redaktören
 • Få nyhetsbrev
 • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.