Vilka olika typer av ryggmärg sjukdom?

ryggmärgen är nödvändig förmedling kemiska impulser till och från hjärnan, kontrollerar reflexer, och avkänning smärta. Personer som diagnostiserats med ryggmärgen sjukdom har ofta stora problem med att kontrollera muskelrörelser, att se och tala, och vissa patienter drabbas av partiell eller fullständig förlamning. De flesta fall av ryggmärgen sjukdom är direkt relaterade till ryggraden skador, men symtomen kan också utvecklas som ett resultat av genetiskt arv villkor. Ryggmärgen problem kan följa av dessa neurologiska och demyeliniseringsstörningar som multipel skleros, transversell myelit och cancer. De flesta av skador och sjukdomar som påverkar ryggmärgen är funktionsnedsättande till en viss grad och ofta obotliga, men många människor kan hålla uppfyller livsstil med hjälp av receptbelagda mediciner och sjukgymnastik.

När kotorna eller nerverna i ryggmärgen skadas kan enskilda uppleva intensiv smärta, muskelspasmer och minskad muskelrörelser. Allvarliga fall av ryggmärgsskada kan leda till förlust av förmågan att känna smärta och temperatur. Vissa personer med avskurna nerver erfarenhet förlamning, där de inte kan röra sig, tala, eller kontrollera kroppsfunktioner. Personer med ryggmärgen sjukdom relaterad till skada får ofta tablettbehandling för att minska smärta och inflammation, hängslen för att räta deras ryggar, och kirurgiska ingrepp för att ta bort eller reparera skadad benvävnad. En del patienter kan återfå rörlighet med intensiv sjukgymnastik och pågående medicinsk behandling.

Korrekt neurala fungerar beror på kroppens förmåga att skydda nervtrådarna genom att omge dem med en typ av fettvävnad som kallas myelin. Många typer av ryggmärgen sjukdomen kan förvärra eller försämras myelinet, utsätter nerver och störa deras förmåga att fungera korrekt. Två av de vanligaste typerna av demyeliniserande störningar är multipel skleros och transversell myelit, villkor som uppkommer genetiska förändringar och förekomst av vissa autoimmuna sjukdomar. Många personer med multipel skleros eller transversell myelit erfarenhet domningar, muskelsvaghet, trötthet och kronisk huvudvärk. Dessa sjukdomar kan bli försvagande och ofta dödlig om den inte hanteras på rätt sätt med sjukgymnastik och mediciner recept.

Symtomen vid multipel skleros och transversell myelit kan vara identiska med dem som upplevs av personer med mer allvarliga tillstånd som cancer. Vissa cancerformer kan ge tumörer på ryggraden och försämras myelinet, vilket leder till en svår form av ryggmärg sjukdom. Licensierade ortopeder, neurologer och onkologer kan skärm för cancerceller utväxter med magnetkamera och maskiner ultraljud. När problem upptäcks vid första tecken på symtom, kirurgi och läkemedel ofta är intressanta för att ta bort tumörer och stoppa spridningen av cancer till andra delar av kroppen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.