Vilka mediciner kan levereras i Patch form?

Det finns många typer av läkemedel i patch form, kallad transdermalt leverans, som kan hjälpa dem som ogillar att svälja tabletter, inte kan svälja tabletter, eller som behöver konsekvent nivåer av vissa mediciner. Den mest kända av de mediciner i plåstret form är nikotinplåster och plåster som ger födelsekontroll från östrogen och progesteron.

nikotinplåster har varit en viktig hjälp för dem som behöver plana ut nikotin på ett långsam takt. Även om rökaren inte längre röker, han eller hon får nikotin genom plåstret. Detta bidrar till att tillfredsställa fysiska begäret efter nikotin så att det nya icke-rökare kan hantera den känslomässiga cravings som uppstår också.

P-piller, när de mediciner i patch form är också tänkt fördelaktiga av många . De menar kvinnor får inte glömma att ta p-piller. "Men kvinnor kan glömmer att byta plåstret, vilket riskerar ägglossningen och större chans att graviditeten. Vad bra, är ett gravida kvinnor använder läkemedel för födelsekontroll i plåster form med risk för att skada hennes ofödda barn.

En del barn med uppmärksamhetsproblem störningar också använda läkemedel i patch form. Detta kan vara till hjälp för barn som inte uppfyller kraven eller har svårt att ta piller. Generellt Plåstret ska bytas dagligen, dock. Vissa barn och vuxna har obehag eller klåda från fläckar. Barn kan ta av dem eftersom de kliar och eventuellt utsätta andra barn för onödiga mediciner.

smärtstillande medel i patch form nu också, och kan vara till stor hjälp för dem med kroniska smärttillstånd. De tenderar att erbjuda ett snabbare leveranser system än de läkemedel som tas oralt. Dock kan absorptionen av läkemedel i patch form påverkas av där plåstret finns. Patienter tillämpa egna patchar behöver utbildning om var bästa gälla fläckar.

Mediciner i patch form finns också för vissa former av anti-depressiva, för testosteron, och vissa ser på utvecklingen av en insulin patch för diabetiker. De läkemedel som irriterar magen när det tas oralt, t. ex. Fosamax, som används för att behandla personer med osteoporos, kan vara bättre i patch form.

Mediciner i patch form är fortfarande en ny marknad, och det finns några frågor. Patch placering utbildning behövs. Vad bra, inte alla människor absorberar medicinering från fläckar lika. Saker som hud värme, och även hud tolerans kan påverka absorption. I tester på mediciner i plåstret form för uppmärksamhet som sjukdom, cirka 13% av patienterna blev tolerant av medicinering, blockerar huden från att absorbera det.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.