Vilka är de vanligaste ätstörning effekter?

Ätstörningar är mer än bara dåliga matvanor. Ätstörningar har potential att vara mycket farligt och kan leda till sjukhusvistelse på grund av problem såsom undernäring eller uttorkning. Det är viktigt att förstå att en persons utseende är inte alltid ett tecken på dessa och andra interna effekter.

anorektiker är människor som vanligtvis är rädd att bli tjock så de svälter sig själva. Bulimiker gå igenom en cykel av binging och självrensning. Hetsätare är oftast människor som konsumerar stora mängder kalorier i korta perioder. Dessa brukar vara de vanligaste ätstörningar. Den resulterande effekterna kan variera beroende på person och sjukdomen han eller hon lider av.

Undernäring är dålig näring på grund av en obalanserad kost. Termen är en bred en som kan täcka en rad mer specifika negativa hälsoeffekter. En person kan lida av undernäring av sjukdomar som innebär överätande eller under äter. Otillräcklig vitaminer, mineraler, och levererar protein i kroppen som kan producera en rad allvarliga ätstörningar effekter såsom hjärnskador och död.

Elektrolyter är salter, t. ex. kalium och natrium, som kroppen använder för att upprätthålla funktion. De är nödvändiga eftersom alla celler använder dem. Återstoden av dessa salter i blodet är i allmänhet hålls inom ett delikat sortiment men kräkningar och diarré som ofta följer med ätstörningar kan ge upphov till en obalans.

elektrolytobalans kan vara smärtsamt för som musklerna försvagas, kan de börja kramp. Andra ätstörning som orsakas av elektrolyter omfattar de som rör otillbörlig hjärnans funktion på grund av att nerverna inte riktigt genomför impulser. En person kan drabbas av förvirring, apati, och kramper.

Dehydrering man ofta tror att enbart vara en följd av bristen på vätskor. Många människor inser inte att bristen på kolhydrater och fett också kan spela en betydande roll. Den svält och kräkningar som följer med många ätstörningar kan leda till uttorkning, som kan leda till mer allvarliga problem såsom njur-eller hjärtsvikt.

En vanlig men mindre svår ätstörning effekt är yrsel. Detta kan orsakas av flera större frågor som uttorkning. Tandröta kan bero på bristen av vitaminer och mineralämnen eller på grund av syran i kräkas. Människor med ätstörningar kan drabbas försämrade yttre utseende. Deras hår kan börja göra sig, kan deras hud börja titta ohälsosam, och deras naglar kan missfärgas.

Vissa ätstörning effekter är sociala. Drabbade kan isolera sig att rymma eller täcka sina problem. Anorektiker, till exempel, kan börja att undvika att viktiga sammankomster som familj utflykter eftersom de inte vill vara i en miljö med mat.

skuld som är resultatet av hemliga hetsätning också kan stammen relationer. Vissa människor har svårt med känslor av oärlighet som beror på att dölja sina hemligheter. Låg självkänsla och depression är också vanligt erfarna ätstörning effekter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.