Vilka är de vanligaste Minnesförlust symptom?

spöke av Alzheimers sjukdom dröjande över äldre människor, många är rädda att något tecken på minnesförlust kan vara början till slutet. Vad många inte vet är att minnesförlust kan bero på en rad olika villkor, och kan även vara helt reversibla. Förstå symptom minnesförlust kan hjälpa berörda patienterna, vänner och familj bestämma vilka villkor kan och vad minnesförlust symtom kan innebära.

De flesta minnesförlust symtom uppträder gradvis och våren från valfritt antal orsaker. Problem att komma ihåg datum och namn, lätt att bli förlorad, gå ut på ärenden och glömma syftet med dem och har svårt att korrekt utföra välbekanta uppgifter som att köra bil eller bakning kan alla vara tecken på minnesförlust. Medan dessa symptom kan inträffa i alla åldrar, de är av något mer oro hos äldre, där de kan ange hjärnan som påverkar sjukdomar som demens och Alzheimers.

Minnesförlust påverkar givetvis förmågan att göra fullständig användning av hjärnan. Förståeligt, då kan vissa symtom på minnesförlust innebär faktiskt inte att glömma saker, som datum eller namn, men andra närliggande problem. Minnesförlust symtom som kan vara relaterade omfatta blanda upp ord för objekt, har svårt att ta beslut och svårt att följa konversationer. Att inte kunna lösa enklare arbete eller hushåll problem kan också tyda på att det finns ett problem.

Den goda nyheten om symptom minnesförlust är att de ofta tillfälliga och korrigeras. Minnesförlust kan bero på vissa mediciner, skador, ökad stress eller plötsliga förändringar liv, storkonsumtion av alkohol eller droger, tillfällig sjukdom, eller till och med klimakteriet. Psykologiska trauman kan också påverka minnet, vilket gör att människor att komma ihåg händelser felaktigt eller blockera dem från minnet helt.

Vissa minnesförlust kan också orsakas av hjärncancer eller tumörer i eller på hjärnan. Förvånande nog är detta skrämmande diagnos ofta behandlingsbar med hjälp av kirurgiska medel eller med strålning eller cellgifter. Människor som genomgår framgångsrik behandling av hjärntumörer och cancer har potential att återfå hela hjärnans funktion.

Tyvärr kan minnesförlust symptom också vara ett tecken på mer allvarliga, obotliga tillstånd. För närvarande finns det inget botemedel mot Alzheimers sjukdom eller många former av demens, men symtomen kan kontrolleras och till och med avtagit genom medicinering och terapi. Med en kärleksfull stödgrupp och god sjukvård, även de ständigt förlorar sina minnen kan leda lyckliga liv. För att börja korrekt diagnos och behandling, men vem som helst drabbas av kroniska eller förvärrade symtom minnesförlust omedelbart söka läkarhjälp


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.