Vilka är de vanligaste Mini Stroke symptom?

En transitorisk ischemisk attack, även känd som en mini-stroke, kan orsaka skrämmande symptom. Denna attack inträffar när blodflödet i en persons hjärna är blockerad eller minskas. Mini stroke symptom liknar en stroke, men effekterna är tillfälliga. Uppleva en mini-stroke är vanligtvis ett tecken på att en person som snart kommer att drabbas av en stroke. Mini stroke symtom är suddig syn, domningar, förvirring, yrsel, talsvårigheter, och oförmågan att röra en lem på ena sidan av kroppen.

Mini stroke är vanligen orsakas av en blodpropp. Dessa blodproppar kan bildas i blodkärlen, hjärtat, eller andra delar av kroppen. En mini stroke kan också orsakas genom att det bildas plack i artärerna. Både blodproppar och plack störa flödet av blod och kan orsaka transitorisk ischemisk attack.

När en person har symptom mini stroke, han eller hon omedelbart söka läkarvård. Detta är nödvändigt eftersom det inte finns något sätt att upptäcka om symptomen är tillfälliga eller ett resultat av en stroke. Om en läkare anser att en patient lider av en mini stroke eller stroke, han eller hon kommer att beställa en rad tester.

Ett test vanligen ges kallas en datortomografi (CT) scan. Denna typ av test undersöker hjärnan och kan upptäcka förekomsten av blödningar. Magnetisk resonanstomografi (MRT) är en annan examen som kan avgöra om patientens hjärna har drabbats av en stroke. Andra undersökningar, bland annat blodprover och EKG (EKGs) kan också ges till den patient som upplever symtom mini-stroke.

Beroende på patientens tillstånd kan flera behandlingar krävas. Vissa patienter kan förskrivas blodkoagulationen medicin som förhindrar en mini-stroke upprepas. Patienter med en allvarligare situation kan kräva operation för att ta bort blockering från artärerna. De som har andra sjukdomar som har bidragit till mini stroke bör ordineras läkemedel för behandling av dessa tillstånd.

Att förhindra en mini-stroke kan vara möjligt om patienterna får regelbundna läkarkontroller. En läkare kan hjälpa patienter kontrollera högt blodtryck, en sjukdom som kan orsaka en stroke eller transitorisk ischemisk attack. Hålla låga kolesterolvärden och kontrollera hjärtsjukdomar är två andra sätt att förhindra en mini stroke. Andra sjukdomar som kan orsaka blodproppar noga bör övervakas av en läkare för att undvika farorna med en stroke också. Ett annat viktigt sätt att förebygga stroke och slaganfall mini är att undvika rökning, eftersom rökning kan bidra till en mini-stroke eller stroke.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.