Vilka är de olika typerna av sväljningsproblem?

sväljningsproblem, där patienter har svårt att svälja som kan leda till en rad problem av undernäring till talsvårigheter, indelas i ett antal kategorier. När en patient går till doktorn för hjälp med en Sväljningssvårigheter kommer läkaren att ta sig tid att diagnostisera patienten ordentligt, eftersom fastställandet av orsaken är ett mycket viktigt steg i Sväljningssvårigheter behandling. Läkare som kan utvärdera sväljningsproblem omfatta otolaryngologer, patologer tal och onkologer.

Det finns tre huvudtyper av Sväljningssvårigheter, fördelat på grundval av där problemet förekommer: esofagus, pharynx, och muntliga. Det var problemet kan fastställas med hjälp av en fysisk undersökning, tillsammans med medicinsk bildbehandling studier i huvud och hals, en patient intervju och övervakning av patienten. När platsen för sjukdomen är pekats, en läkare kan avgöra vad som orsakar problemet och utveckla en behandlingsplan som kommer att behandla patientens tillstånd.

sväljningsproblem är klassiskt i samband med andra medicinska problem som orsakar hinder som gör det svårt att svälja, smärta som gör det svårt att äta eller dricka bekvämt, sammandragningar eller förträngning som hindrar att svälja, och liknande problem. Några exempel på problem som kan leda till sväljningsproblem omfatta traumatiska hjärnskador, stroke, muskelrelaterade skador, huvud-och ryggradsskador, centrala nervsystemet, cancer i huvud och hals, och medicinska problem med matstrupen, till exempel mag-reflux sjukdom .

Det är också möjligt för sväljningsproblem ska visas självständigt. Vissa är förknippade med psykologiska frågor som måste lösas, medan andra kan ha samband med dålig fysisk vanor som kan rättas till med sjukgymnastik eller coaching med ett tal språk patolog. Trauma i mun och svalg kan också leda till sväljningsproblem, vilket kan ses i offer som återhämtar sig efter kvävning som har svårigheter att svälja.

behandlingsalternativ för sväljningsproblem varierar beroende på orsak och svårighetsgrad. En särskild kost kan användas för att göra det lättare att svälja, och patienter ofta ges sjukgymnastik för att öka komforten och lära dem att svälja igen. Kirurgi kan också vara ett alternativ i vissa situationer, och patienter kan få nytta av användning av läkemedel för att hantera den underliggande orsaken till sjukdomen, såsom droger för att hantera sura uppstötningar. I vissa fall kan patienter göra en fullständig återhämtning, medan det i andra fall endast förvaltningen av sväljningsproblem kan vara tillgängliga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.