Vilka är de olika typerna av psykolog Licensing?

licensierade psykologer är proffs som studerar mänskligt beteende och genomföra principerna i tillämpad rådgivning inställningar. Personer som erbjuder sina tjänster till allmänheten normalt är specialiserade på ett eller flera områden av klinisk psykologi eller rådgivning, var och en med särskilda krav psykolog licensiering. De flesta länderna satt upp stränga riktlinjer för människor som söker psykolog tillstånd, och kräver vanligen doktorsexamen, ett till två års handledd klinisk erfarenhet och framgång om certifiering tentor. Licenskrav bestäms av särskilda statliga styrelser i USA, men yrkesverksamma ofta söka ytterligare nationella intyg för att förbättra deras trovärdighet.

En person som söker psykolog tillstånd i någon specialitet är vanligen krävs för att slutföra en forskarutbildning från ett ackrediterat universitet. De flesta elever tillbringar ungefär fyra år i allmänna program psykologi grundutbildningen, om de införs till principerna om psykologisk forskning och tillämpningar. Förutom psykologi klasser, studenter vanligtvis flera kurser i statistik, sociologi och kommunikation. Nära fullbordandet av en kandidatexamen program kan en studerande ansöka om antagning till skolor psykologi examen. De flesta forskarskolor ta fem till sju år att färdigställa, och klasser har fokuserat på en viss psykologisk specialitet samt klinisk praktik för att hjälpa elever att få själv erfarenhet med klienter.

Efter en doktorsexamen, en individ kan brukar få en plats på ett sjukhus, en psykisk hälsa praxis, eller en skola, där han eller hon måste arbeta under övervakning under ett visst antal timmar. Krav varierar beroende på plats, men de flesta stater och länder kräver nya psykologer att tillbringa ett till två år i handledd praktik positioner. Proffs som visar kompetens för jobbet och vill börja öva självständigt kan ta examen psykolog licensiering förvaltas av deras stat eller land. De flesta tentor täcka grunderna för rådgivning, etik och rättsliga skyldigheter.

Nästan varje specialitet innebär sin egen prövning psykolog licensiering. Oberoende tester finns för äktenskap och terapeuter familj, utvecklingsmässiga psykologer, missbruk rådgivare och skolpsykologer måste passera ämnesspecifika test för att få sina tillstånd. Blivande skola psykologer i USA ofta är skyldiga att vidta en undersökning som förvaltas av National Association of School Psykologer, samt uppfylla statens kvalifikationer för utbildnings-arbetare, för att få sina meriter.

Många psykologer i USA väljer att ägna ytterligare frivilliga nationella intyg i syfte att förbättra deras trovärdighet och möjligheter att hitta jobb. Den amerikanska Styrelsen för Professional psykologi erbjuder uppskattade intyg till personer som har uppfyllt alla andra licensvillkor och visat sig vara exceptionellt arbetstagare inom området. För att behålla sina licenser hålla dig uppdaterad på viktiga kliniska utvecklingen, är psykologer normalt förväntas ta fortbildning och tentor omcertifiering regelbundet under hela sin karriär.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.