Vilka är de olika formerna för Fläkt Avvänjning?

någon på en respirator kan avvänjning processen en glad, stressfyllt och ibland skrämmande händelse. Alla reagerar olika på möjligheten att fläkten avvänjningen, allt från korta patienter som inte kan vänta för att få upp och flytta igen, för att på lång sikt patienter som är tveksamma försöker andas på egen hand igen utan någon inblandning.

Innan du börjar respirator avvänjningen metod är det viktigt att se till att patienten är klar. Detta kommer att innefatta bota eller stabilisera den sjukdom som ledde till ventilation i första hand, samt iordningställande patienten känslomässigt att detta viktiga steg. I vissa fall är rådgivning genomförs som en coping verktyg. Vissa patienter kan också kräva fysisk eller talterapi att lära övningar används för att stärka nacken och musklerna kista som används för andning.

När alla grunden är lagd, en patient kan vara redo att börja ventilation avvänjning. Det första steget ingår vanligtvis en spontan andning test för att låta patienten att träna andning igen, samt att mäta lung styrka. Detta görs med hjälp av en anordning som kallas en T-rör , som infördes i fläkten att låta patienterna att ta andetag på egen hand. Denna enhet har sina nackdelar, dock. Många patienter kommer att få en felaktig tolkning, eftersom T-röret är mycket svårare att andas genom än det skulle vara att andas självständigt.

Om man antar att T-röret test går som planerat kommer patienten tillåtas att använda ett av två respirator avvänjning enheter. Den första av dessa kallas synkroniseras intermittent obligatorisk ventilation . Denna metod genomförs genom att placera en liten ventil direkt i fläkten. Ventilen kan en patient att fatta självständiga andetag samtidigt som man tillhandahåller obligatoriska andetag som backup. Denna taktik kan vara kontraproduktivt, men eftersom det ibland ger obligatoriska andetag direkt efter en patient tar ett oberoende andetag. Detta kan orsaka för mycket luftvägarna tryck och leda till komplikationer.

En annan metod som används för respirator avvänjningen kallas tryck stöds ventilation . Detta liknar den synkroniserade intermittent obligatorisk ventilation, men det tillåter patienten att kontrollera i vilken takt oberoende och obligatoriska andetag tas och förvaltas. Detta förhindrar att problem i samband med synkroniserade metoden och föredras av många läkare.

Även om många läkare väljer avvänjningen patienter av fläkten finns det de som föredrar att låta en patient att försöka andas på egen hand "cold turkey. " En spontan andning test kommer fortfarande normalt ges i förväg , följt av fullständig borttagning av fläkten rör. Denna metod är ofta effektivt för patienter som är helt tillfrisknat från sjukdom, unga patienter, och kortsiktiga patienter. Det är vanligtvis inte rekommenderas när en patient har ventilerat på länge eller hos äldre patienter. I vissa fall kommer fläkten måste in igen, en process som kan sträcka hälsa svaga patienter.

I varje fall bör ventilator avvänjning ske med omsorg. Det är mycket mindre skadligt att låta en nervös eller svag patienten att stanna kvar i respirator än rusa avvänjning innan det är dags. Att se till att varje patient är känslomässigt stabil och förstärkas samt utfodras med fast föda kommer att kraftigt öka chanserna att lyckas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.