Vilka är Rekommendationer för vuxna Vaccinationer?

Vuxen vaccinationer är mycket viktiga, både för att hålla jämna steg med barndomen vaccination för att säkerställa att de är effektiva, och att vaccinera för sjukdomar som vissa vuxna inte får ha vaccinerats mot. Rekommendationerna för vuxna vaccinationer varierar beroende på immunisering register över vuxna, och där han eller hon bor, i regel är det en god idé att konsultera en läkare om vuxen vaccinationer. Vidare är några vaccin kontraindicerat för vissa sjukdomstillstånd, så alltid lämna din sjukdomshistoria när de tar emot vacciner.

För flera sjukdomar är vuxna vaccinationer rekommenderas för dem som ännu inte har vaccinerats. Dessa sjukdomar innefattar det humant papillomvirus (HPV), tillsammans med meningoccocal sjukdom och hepatit A och B. Alla dessa villkor är helt förebyggas genom vaccination. För vissa vuxna är tuberkulos vaccinet rekommenderas även, och för dem som ännu inte haft vattkoppor, bör varicella vaccinet ges, som vuxen vattkoppor är mycket obehagligt.

För vissa sjukdomar, rutinmässiga -vaccination behövs för att hålla nivån av antikroppar upp. Mässling, påssjuka och röda hund erbjuds som en kombination vaccin i barndomen, och detta vaccin ska ges igen en till två gånger mellan åldrarna 19 och 50, och igen hos äldre. Det är också viktigt att hålla jämna steg med difteri, stelkramp och kikhosta (DTP) vaccin, som bör ges var 10 år.

I alla vuxna, är en årlig influensa vaccin rekommenderas, särskilt för de äldre och äldre bör också vaccineras mot pneumokocker lunginflammation. Genom att hålla upp med dessa grundläggande vuxen vaccinationer kommer folk se att de inte insjuknar eller dör av sjukdomar som hade kunnat undvikas, och de bidrar också till att bidra till en allmän nedgång i fall av dessa sjukdomar, genom en process som kallas besättning immunitet. Vaccineras som vuxen, med andra ord, inte bara hjälpa dig, det hjälper också din samhället som helhet.

Utöver dessa grundläggande vuxen vaccinationer är resor skott rekommenderas för vuxna som reser. Vissa länder kräver faktiskt vissa vaccinationer, medan andra endast publicerar listor över rekommenderade vacciner som besökare uppmuntras att ta emot. Om du planerar en resa, särskilt till utvecklingsländerna, bör du kontakta din läkare att ta reda på om rekommenderade resa skott.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.