Vem behöver ett vaccinationsintyg för meningokockinfektion?

meningokockinfektion, eller hjärnhinneinflammation, är ett allvarligt hälsotillstånd. Det är en inflammation i de membran som omger hjärnan och ryggmärgen, och det kan leda till döden i vissa fall. Lyckligtvis är ett vaccin tillgängligt för bakteriell meningit, den allvarligaste formen av meningokockinfektion. Medan vem som helst kan få detta vaccin är det särskilt rekommenderas för personer i riskzonen, särskilt barn och unga vuxna, som verkar vara mer sårbara för sjukdomen.

Ett vaccin mot meningokockinfektion är systematiskt i många barndomen vaccinationer, vilket gör bakteriell meningit mycket mindre vanligt. Studenter bör vaccineras för det, eftersom de är sårbara för sjukdomen på grund av deras ålder och den nära håll finns i college sovsalar. Personer som reser i utvecklingsländer kanske vill överväga ett vaccin också, liksom aktiv tjänst militär, som tenderar att bo och arbeta i trånga utrymmen.

Dessutom bör mikrobiologer få en hjärnhinneinflammation vaccin, för att se till att de inte plocka upp en infektion i samband med sitt arbete. Läkare och sjuksköterskor kan också välja att fortsätta vaccinering, eftersom de utsätts för ett stort antal patogener inklusive de som orsakar meningokockinfektion i samband med sitt arbete. En läkare kan också rekommendera vaccinationer för hjärnhinneinflammation på individuell basis, även om vaccinet inte alltid täcks av försäkringar.

Det är viktigt att förstå att ett vaccin mot hjärnhinneinflammation inte omfattar alla former av sjukdomen. Sjukdomen kan orsakas av både virus och bakterier agenter och vaccinet endast skyddar mot vissa mycket speciella bakterier, som kallas meningokocker. Vaccinet är i allmänhet mycket säker, även om det ibland ger lätt feber och ömhet. Gravida kvinnor bör undvika vaccinering, eftersom det kan skada fostret, eftersom studier på gravida kvinnor anses medicinskt oetiskt, uppgifter om fosterskador bygger på oavsiktlig vaccination av gravida kvinnor, vilket inte är en tillförlitlig källa.

Om du upptäcker symptom på meningit såsom feber, nackstelhet och ett förändrat medicinskt tillstånd, bör patienten uppsöka läkare omedelbart. Villkoret anses vara en allvarlig medicinsk fara, och det kräver snabb behandling, speciellt om det är en bakteriell form av hjärnhinneinflammation. Inte behandlas kan det leda till omfattande funktionshinder och med dödsfall till följd av blodförgiftning eller hjärnhinneinflammation, två villkor i samband med meningokockinfektion.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.