Vad ska jag göra Starta om jag ha hörselproblem?

Om du börjar känna hörselproblem bör din första stoppet vara din husläkare. Dessa problem kan bero på en rad olika frågor, och besöker din husläkare har två syften. Det första är att utesluta några vanliga problem som kan orsaka hörselskador. Om dina problem inte lätt kan åtgärdas, kan en husläkare hänvisar dig till en audionom.

Åldersrelaterade hörselproblem är mycket vanliga. Innerörat är hem för många små hårstrån. Dessa hår är ansvariga för shuttling ljudvågor in i örat och översätta det till buller, och kan lätt skadas och böjde av exponering för höga ljud.

Skadorna på hårstråna är permanent. Över tiden, eftersom flera av dessa hårstrån skadade, kan du börja att förlora hörseln. Vid 75 års ålder är tre fjärdedelar av människor upplever någon form av hörselnedsättning. Skador från buller är den vanligaste orsaken till hörselnedsättning, och måste behandlas av en audionom.

En audionom kan behandla hörselnedsättning med hörapparat. Hörapparater arbete genom att förstärka ljud och leds in i din hörselgången. Det förstärkta ljud låter annorlunda än du är van vid, så det är viktigt att ha en audionom som är villig att hjälpa dig att göra övergången till hörapparater. Det finns olika typer av hörapparater finns tillgängliga, och en erfaren audionom kan hjälpa dig att hitta en som fungerar bäst.

Inte alla hörselproblem är en följd av skador på örat. En annan vanlig orsak till hörselnedsättning är överdrivet vax uppbyggd i örat. Normalt producerar kroppen vax som en skydds-och rengöringsmedel för öronen. Ibland kroppen producerar för mycket, som fortfarande är i hörselgången, blockerar utvecklingen av ljudvågor i öronen.

Din allmänläkare kan diagnostisera och behandla överdriven vax byggs upp på ett enkelt kontor förfarande. Han kommer att lindra vax med några droppar mineralolja eller glycerin. När vaxet lossnar, kan läkaren ta bort överskott av vax genom sugning, ta bort med en liten kyrettens eller skölja med varmt vatten.

hörselproblem kan också vara resultatet av en kall eller sinus problem. Den sinus hålrum i huvudet är extremt smal. Kall och problem med bihålorna kan leda till överflödig vätska i dessa håligheter, där den kan bilda blockeringar. Om blockeringarna utvecklas i innerörat området, hörselskador kan uppstå. Även om detta är normalt ett tillfälligt problem, om blockeringen eskalera till en öroninfektion, långsiktiga hörselskador kan uppstå.

Varje gång du utvecklar hörselproblem, en resa till allmän praxis läkare är det logiska första steget. Hörselproblem är ofta ett resultat av tillfälliga och mycket behandlingsbara villkor. Om problemet är permanent hörselnedsättning, ditt allmänna praxis läkare kan remittera dig till en audionom. En audionom är särskilt utbildad för att behandla hörselskador och patienter lämpade för hörapparater.

?


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.