Vad ska jag förvänta mig av Ganglion Cysta borttagning?

Människor som genomgår avlägsnande ganglion cysta bör räkna med att vara något öm i 48 timmar efter ingreppet. Beroende på det drabbade området, kan vissa människor upplever också svårigheter medan stretching och rörelse. I nästan samtliga fall är ganglion cystor bort inte en komplicerad procedur, och många människor kan lämna ett sjukhus eller en klinik omedelbart efter ingreppet.

ganglieblockerande cystor orsakas av gemensamma och senor problem. Dessa cystor kan visas inom några dagar, och de är fyllda med en gelatanous ämne som kallas synovialvätska . Denna vätska finns inuti kroppen för att smörja lederna, men det kan fastna på insidan av en cysta. Till skillnad från cancerceller cystor, ganglieblockerande cystor är mjuk och de är också lätta att manipulera. Medan ganglion cysta avlägsnande används för att inkludera slå i cysta med en bibel, som skulle medföra att cysta till pop, dagens metoder är något mer civiliserade.

Förfarandet för att ta bort ett ganglieblockerande cysta är ganska enkelt. Efter en lokal eller regional bedövning, är en lång nål som är ansluten till en spruta in i cysta. Genom sug, kommer en läkare ta bort vätskan som är inne i en cysta. När vätska har tömts från cysta, en corticosteriod läkemedel kan injiceras i det gemensamma området. Slutligen är ett bandage placeras över området. En patient kan behöva stanna kvar inne i operationssalen för 30 minuter efter detta förfarande.

I vissa fall kan en läkare bestämma att ta bort cysta helt. I detta fall är ett något mer komplicerat kirurgiskt ingrepp är nödvändigt. Den excision av en cysta innebär skära bort av cysta med en skalpell. När cysta har tagits bort, kommer suturer placeras på det drabbade området för att påskynda läkningsprocessen.

Även om ganglion cysta tas bort inte innebär komplicerade kirurgiska ingrepp, kan patienterna uppleva infektion. Om en kortison injektion har lämnats till en patient, kan en del människor upplever också en reaktion på denna typ av medicinering. Ibland kan ett ganglion cysta igen om cysta som ej togs bort ordentligt. Men biverkningar av ganglion cysta avlägsnande är mycket sällsynta.

Det är inte ovanligt för en ganglieblockerande cysta att försvinna på egen hand. Därför söker de flesta inte läkarvård för denna typ av cysta inte cysta är stor och obekväm. Konstant repetitiva rörelser orsakar ofta cystor att växa, vilket är varför vissa cystor försvinna som en följd av vila och avkoppling.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.