Vad bör jag veta om nappflaska tandröta?

Nappflaska karies (BBTD) är hål i tänderna hos små barn orsakas av flaskuppfödning något annat än vatten. Det kan orsakas av mjölk, juice, formel, eller någon sötad vätska. Den vanligaste orsaken till nappflaska hål i tänderna är att låta ett barn att sova när man dricker ur en flaska. Den långvarig kontakt av barnets tänder med sockrad vätska orsakar håligheter att bilda, och de kan bli mycket högt.

Liksom hos vuxna tandröta, börjar nappflaska tandröta när bakterier i socker munnen förvandlas till syror, som äter bort på tandemaljen. Saliv hjälper till att tvätta bort syror och rena munnen, men salivproduktion saktar under sömn, och med socker i munnen för länge, särskilt över natten, sätter en större risk för karies. Av denna anledning

amningen eller flaskuppfödning ditt barn för länge åt gången kan också orsaka baby förfall flaska tand.

Den utsatta tänderna i en flaskuppfödning barnets mun är det övre, främre fyra tänder, och hålrum form på den synliga delen av tanden, till skillnad från vuxna hålrum. I avancerade fall kan hela tanden förstöras och orsaka andra tänder att växa i felaktigt. Nappflaska tandröta sker gradvis, och symptomen vanligtvis först visas runt 12 till 18 månader. Det första tecknet är vit, förkalkade streck i tandköttet linje.

För att förhindra att barnet förfall flaska tand, aldrig ge ditt barn en flaska att ligga med, och inte ge honom mindre än femton minuter innan läggdags. Endast på flaska foder eller amma ditt barn under måltider, låt henne inte använda flaskan som en napp. Lär dina barn att använda en kopp så tidigt som möjligt är också bra mot nappflaska karies. Slutligen, se ditt barns mun är ren genom att borsta sina tänder med ett spädbarn tandborste och vatten efter matning. Du kan börja använda en liten mängd fluortandkräm när du är säker på att ditt barn inte kommer att svälja det.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.