Vad bör jag veta om melamin i välling?

I slutet av 2000-talet kom det giftiga ämnet melamin uppmärksam på stora delar av världen, på grund av åtgärder i Kina. Över 50. 000 spädbarn insjuknade och några dödsfall inträffade eftersom Kina hade höga halter av melamin i välling, som uppsåtligen lades till som ett sätt att öka formel näringsvärde. En relaterad gift, cyanursyra, hade lagts till fodret, och dödade eller avsky husdjur runt om i världen, på samma gång. Djup oro togs upp om användningen av någon av dessa gifter, som kan orsaka extrema skador på njurarna och under tragiska omständigheter har lett till dödsfall.

På grund av stor efterfrågan bland konsumenter, tillsynsmyndigheter som Food and Drug Administration (FDA) och Världshälsoorganisationen (WHO) började att testa för melamin baby formel, även om formeln var tillverkade utanför Kina. Många var chockade att höra att det faktiskt fanns melamin baby formel av ett flertal typer, eller andra sätt som nämns cyanursyra. Det fanns flera skillnader i resultaten som är viktiga att tänka på.

För det första var inget företag att placera melamin baby formel avsiktligt. I stället ingick FDA och andra organisationer att det kommit in formeln genom tillverkningsprocessen. Vidare ansåg nivåer i de flesta modersmjölksersättning var extremt låga, och slutligen kom de flesta regelverk grupperna att det fanns godtagbara nivåer av förtäring som inte skulle orsaka sjukdom. Intressant nog kände organisationer som WHO kallar dessa nivåer "acceptabel" i stället för "säkra. " De flesta tillsynsmyndigheter att det inte var nödvändigt att avlägsna formel från hyllorna eller dramatiskt förändra tillverkningsindustrin sedan melamin nivåer "godtagbara. "

slutsatser som dragits om melamin baby formel inte är adekvat för alla föräldrar. Uttalandet "Det är okej för ett barn att dricka spårämnen av gifter var tre till fyra timmar," är inte alltid en godtagbar ett. En del föräldrar inte känner sig säker och de kan ha vissa val att göra.

En möjlighet att undvika melamin baby formel är att leta efter formler som inte prov positiva för melamin. Tyvärr kan de i framtiden eftersom giftet kan skapas i tillverkningsprocessen.

En ytterligare lösning är att inrätta hemgjord formler. Detta kan vara tidskrävande men det är möjligt att göra näringsrika modersmjölksersättning hemma. Återigen är renhet av ingredienser inte nödvändigtvis säkerställas.

melamin baby formel utgör fortfarande ett allvarligt problem människans hälsa och välbefinnande. Även tillsynsmyndigheterna har fastställt en acceptabel nivå, ingen är förtjust i tanken på att utfodra alla nivåer av ett farligt gift för att en baby. Å andra sidan, till lösningar för att undvika det problemet kan inte vara så mycket bättre än att hålla en bebis på kommersiella formel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.