Vad bör jag veta om dricka grönt te dagligen?

Människor i öst har ätit grönt te i århundraden, bjudet ut det som ett sätt att läka kroppen och åstadkomma en känsla av välbefinnande. Västvärlden är bara börjar nu på allvar studera effekterna av grönt te på människor som dricker det regelbundet. Dricka grönt te kan hjälpa människor att njuta av friskare liv än de som inte konsumerar drycken. Denna speciella te är en naturlig källa av antioxidanter och är tänkt att hjälpa kroppen i kampen mot åldrandet. Det kan också minska risken för sjukdomar.

dricka grönt te kan förebygga cancer, bekämpa skadlig kolesterol och skydda kroppen mot fria radikaler. Många människor dricker grönt te för att hjälpa i deras kamp att gå ner i vikt sedan grönt te höjer kroppens ämnesomsättning. Trots avsaknaden av bevisning, kost-medvetna människor sluka koppar grönt te i sitt sökande efter en smalare figur.

Kvinnor som dricker denna brygga kan minska sin risk för bröstcancer, kolorektal cancer och äggstockscancer cancer. Män kan minska risken för prostatacancer eller kolorektal cancer genom att dricka grönt te varje dag. Den traditionella kinesiska dryck kan även hjälpa till att förhindra reumatoid artrit eller lindra symtomen för dem som redan lider av sjukdomen.

Grönt te framställs av bladen av Camellia sinensis buske. Dessa blad innehåller flavonoider och andra polyfenoler som fungerar som kraftfulla antioxidanter. Grönt te innehåller också tiamin, aminosyra molekyler som hjälper kroppen slappna av. Det används för att behandla huvudvärk och ont i kroppen, men är också anställd som matsmältningen. Människor försöker dricka grönt te för att avgifta kroppen och ger dem energi att möta dagen.

För att göra en kanna grönt te är det viktigt att hälla vatten över påsen för att få mest nytta av örter. Först använder du en grön tepåse per kopp te. Häll kallt vatten i en tekanna och låt det koka på spisen. Efter att koppla ur vattenkokare, låta vattnet sitta i ca tre minuter. Nästa, häll vattnet över tepåse. Låt teet sippra ut i ca tre minuter innan tepåse avlägsnas. Det är viktigt att sedan låta teet svalna i ca tre minuter innan du tar en klunk.

För att få full nytta av grönt te, rekommenderas att man förbinder sig att dricka grönt te varje dag. De bör dricka fyra till fem koppar på en dag. Forskarna är fortfarande studerar effekterna av grönt te och kan inte ange för vissa hur nyttigt en daglig kopp grönt te kan vara. Trots motstridiga rapporter om dess fördelar, många människor njuta av flera koppar grönt te dagligen i sina förhoppningar att leva ett friskt, sjukdomsfri liv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.