Vad bör jag veta om beredskapsarrangemang?

Många människor går genom vardagen som behandlar problem som är uppenbara och normala, exempelvis hur man betala sina räkningar och ta hand om sin hälsa. I vanliga liv och rörelse, men många förbiser andra viktiga överväganden, såsom beredskap. Oavsett var du bor, är det viktigt att sätta Planering för nödsituationer i din lista över saker att göra, så man vet aldrig när och var en nödsituation kan slå till.

En av de viktigaste sakerna att ha till hands vid en nödsituation är kontanter, om du har ett akut och du inte kan ansluta en ATM, använder ett kreditkort eller gå till din bank. Till exempel, om du var tvungen att evakuera din stad ganska snabbt, du förmodligen inte skulle ha tid att stanna för att göra ett uttag, även om du kunde hitta enkel tillgång till en uttagsautomat. Vissa experter menar med ca $ 100 amerikanska dollar (USD) till hands för varje person i din familj. Det är också en god idé att ha den i mindre räkningar, som ni kan ha svårt att med större valörer i vissa typer av situationer.

Beredskap innebär också att du har ficklampor och batterier. Eftersom det är svårt att förutspå hur länge du ska vara utan ljus i ett strömavbrott, bör du även backup-batterier för varje ficklampa. Om du är singel, ett par ficklampor kommer troligen göra. Om du har en familj, kan det dock vara bäst att ha flera på sidan, med beaktande av att en eller flera av dem kan gå sönder någon gång.

Ingen kan glömma mat och vatten när talar om krisberedskap kommer upp. Det är en bra idé att ha tillräckligt med vatten till hands att pågå i minst tre dagar. Detta innebär att lagerhålla minst en gallon (3,78 liter) vatten per dag för varje person i din familj. Det gör att varje person två kannor (1. 89 liter) vatten varje dag för att dricka. De andra två kannor (1,89 liter) kan sedan användas för matlagning, handtvätt och andra saker.

Du behöver även ett utbud av icke-hållbara livsmedel. Satsa på val som har en mycket lång hållbarhet och kräver ingen tillagning, till exempel konserver och skorrade varor. Du kan även köpa en del mjölkprodukter i en låda, eller så kan du välja mjölkpulver. Kom dock ihåg att använda torrmjölk kommer att leda till att du doppa i din leverans av akuta vatten.

Med en första hjälpen-kit och leveranser sanitet till hands är också mycket viktigt. Det är en bra idé att köpa en välsorterad kit och behålla det bara för nödsituationer. Sedan köpa ett separat kit för din familj att använda dagligen eller köpa varor du behöver separat. Din beredskap materiel bör också omfatta toalettpapper, towelettes fuktig, tvål, tvättmedel, disk flytande, desinfektionsmedel, klorin, gummihandskar, en hink med en topp som passar tätt, plast soppåsar med band, och alla andra föremål du behöver för personlig hygien. Det är också klokt att ha feminina leveranser till hands om det finns kvinnor i hushållet, även om de ännu inte har börjat menstruera.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.