Vad bör jag tänka när man väljer en Multivitamin?

multivitaminer finns i en mängd olika former, inklusive tabletter, pulver, vätskor, och chewables. De kan tas i en enda daglig dos eller spridas ut under hela dagen. En multivitamin kan också hittas i en mängd olika kombinationer och potencies. När du väljer en multivitamin, är din första prioritet att se till att det ger minst 100 procent av de åtta viktiga vitaminer: tiamin eller B-1, riboflavin eller B-2, niacin eller B-3, B-6, B-12, D, E och folsyra.

Det är också viktigt att begränsa intaget av vissa vitaminer som kan vara giftig i stora doser. Detta är fallet med vitamin A, vilket har visat sig öka risken för höftfrakturer när mer än 4. 300 internationella enheter (IE) tas dagligen. Betakaroten, som kroppen omvandlar till vitamin A, är ett bra alternativ och inte avger samma risker. Samma sak gäller vitamin C. Ett överskott kan orsaka diarré och orolig mage.

En bra multivitamin bör också ge ett minimum av mineraler. Detta omfattar krom, koppar, magnesium, selen och zink. Du bör få minst 50% av dessa mineraler från din multivitamin, som resten är mest sannolikt som tillhandahålls av din kost. Magnesium, i synnerhet, kan erhållas från fullkorn och får inte kräva komplettering. Kalcium är bättre för sig, eftersom den dagliga rekommenderade nivåerna är för stora för att ingå ett enda piller, och du kan vara shortchanging din kropp om du är beroende av din multivitamin ensam.

Priset är oftast en återspegling av kvaliteten när det gäller att köpa en multivitamin. Det stora problemet med billiga vitaminer är att de är oftast fulla av fyllnadsmedel såsom stärkelse och kisel. En högkvalitativ multivitamin är oftast helt naturliga och inte innehåller fyllmedel.

Slutligen, se till att du läser märkningen noga. Leta efter orden provats i laboratorium och kvalitetssäkras . Detta innebär att alla ingredienser har testats för styrka, föroreningar och andra industristandarder, såsom analys för salmonella och E. coli . Det säkerställer också köparen att ingredienserna anges på etiketten faktiskt in multivitamin. Också söka ett utgångsdatum. Multivitaminer garanteras att behålla sin styrka förbi deras utgångsdatum.

Saker att undvika är "tidsinställda-released" vitaminer, som inte har någon verklig effekt på absorption, och fosfor, där vi redan få nog av från vår kost. Ett varningens ord: medan en multivitamin kan också innehålla järn, är detta tillägg bättre undvikas. De flesta människor får allt järn de behöver från livsmedel. De som lider av anemi bör rådgöra med sin läkare, som kan rekommendera ett lämpligt järn tillägg.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.