Vad bör jag tänka när man köper hostmedicin?

Många människor vänder sig till hostmedicin när man hanterar en otäck hosta. Ofta är det hosta ansluten till vanlig förkylning och influensa, och kan hindra denne från att få vila som behövs för att återfå hälsan. Det finns dock flera viktiga punkter att beakta innan för första hostmedicin du stöter på apoteket.

Tyvärr är inte alla medvetna om det faktum att över receptfria läkemedel ibland kan utlösa en negativ interaktion med örter och mediciner recept. Stället för att göra situationen lättare att hantera, lägga till hostmediciner till mixen gör bara saken värre. Innan du köper någon typ av hostmedicin eller hosta släppa sugtabletter i halsen, kontrollera med din läkare för att avgöra om det finns en chans för en negativ växelverkan med något av de receptbelagda läkemedel du för närvarande tar.

Det är också viktigt att inse att inte alla hostmedicin är formulerad för att ta itu med varje roten för hosta. En del är formulerade som hostdämpande medel eller suppressants hosta. De gör ingenting för att ta itu ursprung hosta, utan bara blockera reflex att hosta. Även hostdämpande medel kan vara till hjälp med att få en sammanhängande natts sömn, de ger inget annat än en tillfällig lättnad.

Däremot slemlösande hjälpa till att tunna ut slem som ofta bygger upp under loppet av en förkylning eller influensa. Genom gallring av slem, är det lättare för kroppen att utvisa ämnet under hosta. Eftersom det är mindre slem uppbyggd för att utlösa hostattacker, börjar lust att hosta att avta. Om detta är ditt mål, är det viktigt att välja en hostmedicin som är en slemlösande.

Tänk på att många märken av hostmedicin innefatta andra läkemedel som är avsedda att lindra en mängd symtom. Många innehåller allmänna smärtstillande, antihistaminer och avsvällande medel. Om du råkar vara allergisk mot någon av dessa substanser är hostmediciner kan göra mer skada än nytta.

I många fall kommer hosta avta när de bakomliggande orsakerna för åtgärden diagnostiseras och behandlas. Av denna anledning kan det inte vara nödvändigt att ta en hostmedicin alls. Om hosta kvarstår boka tid hos din läkare. Under besöket, ta reda på vilka typer av hostmedicin du ska ta, om något. Din läkare kan ta hänsyn till eventuella allergier eller receptbelagda eller över disk läkemedel du för närvarande ta och ge dig förslag på produkter du kan ta ett säkert sätt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.