Vad behöver jag veta om Erektionsnedsättning?

erektil dysfunktion, också känt som impotens eller ED, är ett tillstånd där en manlig inte kan få en erektion av penis, eller är oförmögen att fortsätta denna erektion tillräckligt länge för att delta i samlag. Många män anser impotens som skamligt och ett tecken på misslyckande. Detta är dock begränsad världsbild baserad på kulturella normer och föreställningar om vad det innebär att vara en människa, snarare än i etablerade fakta. Om du eller någon du känner kämpar med ED, här är lite information som du bör överväga.

Alltför ofta, erektil dysfunktion ses som ett tillstånd av hög ålder. Så när en man börjar uppleva oförmåga, det betyder att han börjar bli gammal. Detta är inget annat än en urban myt. Faktum är att ED kan och förekommer hos män i alla åldrar. Ålder är sällan eller aldrig en faktor i manlig impotens.

En annan vanlig missuppfattning är att manlig impotens är en helt psykologisk fråga. Det finns visserligen ingen tvekan om att erektil dysfunktion kan innebära en psykologisk komponent före och under en period av oförmåga, har den moderna medicinen fastställdes också att orsaken till problemet kan vara fysisk karaktär. Kan till exempel oförmåga att få eller upprätthålla erektion vara ansluten till en sådan hälsofrågor som högt kolesterol, diabetes eller högt blodtryck. När den fysiska frågan framgångsrikt behandlas är det inte ovanligt att manliga börja uppnå erektion igen, och upprätthålla dem hela vägen till utlösning.

Det finns andra orsaker till erektil dysfunktion som eventuellt tillämpas. Användningen av vissa över disk och receptbelagda läkemedel kan hindra möjligheten att uppnå en erektion. Någon typ av trauma på nervsystemet kan störa en frisk blodflödet till penis, vilket gör det omöjligt att få erektion. Impotens kan vara ett tillfälligt problem efter vissa typer av operationer, särskilt de som rör prostata eller någon komponent av det manliga reproduktiva systemet. Även något så enkelt som överviktiga eller rökning kan påverka möjligheten för att kroppen ska fungera effektivt även hämmande erektioner.

Lyckligtvis finns det mycket få fall av erektil dysfunktion som inte kan behandlas effektivt. När en man börjar märka kvalitet och frekvens av erektioner börjar sjunka är det viktigt att uppsöka läkare omedelbart. Ofta blod arbete och ett fullständigt fysiskt kan identifiera nya hälsofrågor som orsakar nedgången och gör det möjligt att påbörja behandling innan oförmåga äger rum. Om ingen fysisk orsak hittas, kan man gå vidare till att undersöka eventuella känslomässiga frågor för impotens och lösa dessa frågor med hjälp av en utbildad terapeut.

ED är ofta ett tecken på något annat hälsoproblem som måste åtgärdas innan det blir värre. Snarare än att se impotens som ett tecken på misslyckande eller att vara "mindre" av en människa, är det nödvändigt att se en läkare omedelbart. Behandla bakomliggande frågorna inte bara återställa styrkan, det kan också i slutändan spara den enskildes liv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.