Vad är skillnaden mellan organisk och naturlig?

inte så länge sedan hade ekologiska har definierats som de saker som kommer från växt eller levande material. Idag finns det strikta normer i många länder om vad livsmedel får märkas som ekologiska. Villkoren organiska och naturliga kan vara förvirrande dem eftersom de kan innebära saker som är gjorda av naturen, men är inte nödvändigtvis samma sak.

Livsmedel kan märkas som ekologiska och naturliga, vilket innebär att de tenderar att inte kemiskt framställda ämnen, men när ett livsmedel kallas ekologisk, tar denna fråga ett steg längre. Det innebär att den som producerar livsmedel har skapat livsmedel under strikta och reglerade förhållanden. Regeringen organisationer som amerikanska jordbruksdepartementet skapa standarder som livsmedel måste uppfylla för att anses vara ekologisk och genomföra en ekologisk märkning. Dessa livsmedel tenderar att vara fria från hormoner, endast behandlas med anses bekämpningsmedel "ekologisk", och maten produceras i en region där ekologisk livsmedelsproduktion är möjlig. Det kan ta flera år för en anläggning för att konvertera till den standard som krävs för att ständigt få den ekologiska märkningen.

Ibland är gränsen mellan organisk och naturlig är förvirrad eftersom det skulle vara meningsfullt att tänka på livsmedel som minimalt behandlas som inte innehåller bekämpningsmedel. En av de viktigaste skillnaderna mellan ekologiska och naturliga är hur regeringen definierar dessa termer. När du köper ekologiska livsmedel måste uppfylla vissa fastställda standarder.

För närvarande de flesta regeringar inte har en officiell definition av naturligt. De kan gå så långt som att beskriva naturliga som inte kemiskt framställda, men det finns liten eller ingen certifiering för "naturlig mat" eller saker som kallas "helt naturliga. "När ett livsmedel är naturligt, som verkligen inte berätta mycket om det, inte heller beskrivningen garanterar en viss renhet eller produktens säkerhet. En naturlig mat, om inte annat anges, är inte en ekologisk mat.

Det är viktigt att förstå de viktigaste skillnaderna mellan ekologiska och naturliga sedan som lagstiftning och hänvisar till livsmedel som kan ha minimal behandling. Vissa naturliga livsmedel kan definieras som livsmedel kvar i nära ursprungligt skick. Detta är inte alltid fallet, som exempelvis med termer som naturlig arom. Naturliga smakämnen kan göras i laboratorier och innehålla saker vi skulle inte normalt tänker på som mat källor som vissa oljor eller biprodukter kött. Dessa smaker behöver göras av livsmedel, men de livsmedel som inte har något näringsvärde i en produkt, och kanske eller kanske inte har producerats ekologiskt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.