Vad är skillnaden mellan ett Corn och en Hallux valgus?

Det finns flera skillnader mellan en majs och liktorn. Den mest framträdande av dessa är att en majs i huvudsak är en hudrelaterade tillstånd som kan påverka nerverna i fötterna. En liktorn är omvänt ett ben i samband villkor som ytterst kan irritera huden.

En majs former när huden på toppen eller botten av fötter blir callused. De förhårdnader kan börja skjuta in i huden skikt orsakar en vass spets som kan sticka med eller irritera nerverna. Detta kan orsaka smärta när alla påtryckningar utövas på majs.

Normal behandling för majs bort till exempel användning av en pimpsten för att skrapa av säden. Vissa använder också majs kuddar, som hjälper till att "smälta" säden. Dock bör personer med diabetes förbinder sig att inte hembehandling. De är mycket mottagliga för mul-infektion och bör ha utvärderat liktornar och behandlas av en läkare.

En liktorn inträffar när ett av benen i tårna, normalt stortån, börjar växa in mot de andra tårna . Detta kan orsakas genom att bära högklackade, spetsiga skor, men kan även förekomma hos personer som bär relativt bekväm och rymlig skor. Personer med platta fötter är mer benägna att utveckla Hallux Valgus. Karriär balettdansörer kan också löpa större risk från onaturliga fötternas placering i tån skor. Vissa medicinska forskningen tyder på detta ben missbildningar kan delvis genetiskt förutbestämt.

Denna tafatt tillväxt av ben tvingar ben att sticka utåt, vilket resulterar i en stor röd knöl på tå. Det kan vara ganska smärtsamt att ha något tryck, från en sko, tillämpas på denna gupp. I början, smärta från en liktorn kan lindras med liktorn kuddar. För en del människor missbildning verkligen påverkar förmågan att gå runt eller utföra sina normala nivån på arbetet.

I dessa fall finns det många olika operationer, vilket kan ta bort liktorn, raka ner missbildade ben, eller retard benet från ytterligare tillväxt. Podiatrister har bokstavligen dussintals olika kirurgiska alternativ för att befria folk liktorn smärta, och ett alternativ kan vara bättre än en annan beroende på var den liktorn former.

Hallux valgus tillväxt är alltså ett mer allvarligt tillstånd än en utveckling av en majs. Båda kan vara mycket smärtsam och hämmar promenader. Dock liktorn, kan i allvarliga fall måste åtgärdas kirurgiskt. Säden nästan aldrig kräver kirurgisk behandling.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.