Vad är sambandet mellan meditation och avslappning?

Det är en utmaning att diskutera sambandet mellan meditation och avslappning eftersom folk definiera dessa begrepp på olika sätt. Vissa människor kan beskriva avslappningsövningar som meditativ, och andra använder meditation och avslappning som synonymer. Det är viktigt att påpeka att det finns många olika sätt att meditera eller att koppla av, och dessa följer ett antal andliga övningar som skulle vara nästan i motsatsställning till varandra.

I de flesta former av meditation, är en viktig del medvetenhet eller fokusera på en idé, koncept, känslor, eller sätt att vara. Folk meditera på enstaka ord eller förflyttning av andedräkt, ber de, eller de håller sig inom en yoga pose och uppmärksamma på kroppen. Alla dessa är medvetna och mycket fokuserat på en specifik sak, distraktioner, är så mycket som möjligt, skuffas åt sidan eller uppmuntras att gå bort så fokus kan upprätthållas.

Avslappning tenderar att inte ha denna typ av fokuserade medvetenhet. Till exempel tänka sig liggande på en hängmatta som vajar i vinden. Den är bekväm, känns kroppen avslappnad och slumpmässigt tankar komma och gå som de vill. Om inte personen i hängmattan är hyper medveten om någon aspekt av själv, det är inte meditation. Personen kan känna sig väldigt bekväm, hålls, varm, bra, men är inte inriktat på en sak. Meditation och avkoppling är inte exakt samma i detta exempel.

Även om dessa verkar vara två helt orelaterade begrepp, är de verkligen inte. Man kan säga att i slutändan skapar meditation hängmattan i vinden. När fokus finns på en enda sak, tenderar kroppen att slappna av på andra sätt. Oavsett om en person som stiger upp ur hängmattan eller från en meditativ bön, kommer de att känna ungefär samma. Större andlig medvetenhet kan tillhöra den person som funderade, men de två personer har uppnått en liknande grad av avslappning.

Så en koppling mellan meditation och avslappning är att de ofta reser till samma fysiska tillståndet av att vara. Personer under båda staterna kommer vanligtvis har en lägre hjärtfrekvens, lägre blodtryck, och kroppen kan kännas mindre ansträngd och hårt. Båda länderna är också kopplade till andra förmåner. De kan hjälpa till att lindra ångest eller depression, kan de få en positiv effekt på hur människor hanterar stress, och de främjar en övergripande känsla av välbefinnande som finns efter att de har genomgått.

En fråga som är verkligen värt att ställa är: Varför meditera när en person bara kan slappna av? Vissa förmåner är exklusiva för meditation i olika former, inklusive ökad mental klarhet, andlig medvetenhet, förmåga att hitta ett sätt att få lugn i unrelaxing omständigheter, och möjligen större kontroll över mental förvirring eller stabilitet i svåra och enkla tider. Även meditation kan ta mer arbete än hänga i en hängmatta, verkar det vara värt det för dem som regelbundet praktiken. Å andra sidan, meditation och avslappning är båda kan ge fördelar till sinne och kropp, och bör ses i sina många former, som hälsosam och stress patientsäkerheten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.