Vad är några vanliga invändningar till Life Extension?

Under de närmaste årtiondena kommer framsteg inom bioteknik och nanoteknik ger oss nya och effektiva behandlingar för radikala människoliv förlängning. Under de senaste århundradet eller så, har människors förväntade livslängden ökat med i genomsnitt en fjärdedel av ett år per år och denna tendens är allt, men vissa att accelerera i framtiden. Det finns ett enormt finansiellt stöd för teknik som bevisat förlänger människors liv eller förbättrar sin kvalitet. Med den oundvikliga bättre anti-aging teknik, bioconservatives och liv förespråkar utvidgning både har börjat granska de potentiella problem stiger upp ur ett längre och friskare livslängder. Naturligtvis är den mest hört invändning i diskussioner om livsförlängning överbefolkning.

Innan jag går in anmärkningarna, notera detta: Eftersom tillräckligt med resurser, människor reproducera exponentiellt. Det är, fördubblas befolkningen varje givet tidsintervall. För närvarande är denna intervall är omkring 34 år.

Mängden resurser som vi kan samlas avgränsas av tre dimensioner-vilket innebär att våra resurser tillväxt är i bästa fall en kubisk funktion. Om du rita en exponentialfunktion mot en kubisk funktion i ett diagram, ser du att exponentialfunktioner alltid överväldiga sådana funktioner ges tillräckligt med tid. Sensmoralen i historien är att även med korta livslängder, är organismer enkelt konstruerad för att återge snabbt och konsumera alla lokala resurser snabbare än nya resurser kan förvärvas. Detta betyder att med eller utan livsförlängning, har födelsetalen hållas så låg att resurserna inte tar slut innan vi kan få ännu fler.

Människor som Leon Kass och Bill McKibben har hävdat att radikala liv utvidgning skulle eliminera den punkt att leva. Den ändlighet med livet är tänkt att ge det mening och en tydlig början, mitt och slut. Det behåller de nödvändiga sociala roller unga, medelålders och äldre. På BBC, gick en kommentator med så långt som att säga att extrem förlängning av deras livslängd skulle förstöra julen.

Överbefolkning är en utbredd oro. Miljövänner oroa sig särskilt över den mänskliga fotavtryck på vår bräckliga biosfären. Livsförlängning förespråkar pekar på sjunkande födelsetal i hela världen och konstaterar att eftersom kvinnor är bättre utbildade och kroppsarbete blir mindre viktigt, föräldrar fokus på kvalitet framför kvantitet. De påpeka att vi oundvikligen kommer att behöva övergången till en värld där vi reproducera ansvarsfullt, och bara ha så många barn som den samhälleliga infrastrukturen kan stödja. Förbättrad teknik skulle också ge oss möjlighet att bättre utnyttja begränsade resurser och stöd vår expansion i rymden.

bioconservatives och miljövänner är inte lika optimistisk. De ser förnybar energi och populära rymdfart mån-framtida framsteg, lösningar som inte kommer fram förrän det är för sent. Vissa till och med hävda att "resursen krig" redan har börjat och vi oåterkalleligen väg mot en malthusiansk katastrof.

En annan vanlig invändning är att det odödliga, skulle vi bli uttråkad. Naturligtvis finns det många människor som motsätter sig detta med hänvisning till hundratals eller tusentals åren värde av erfarenheter som de vill ha, beredas tillfälle. Vissa transhumanister ser intelligens tillbehör som lösningen på tristessen. De säger att om vi var smartare skulle vi kunna stödja en bredare och mer komplexa olika tankar och iakttagelser som skulle upprätthålla vårt intresse nästan obegränsat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.