Vad är några olika typer av medicinsk utrustning?

Medicinska förnödenheter köra utspel från den vanliga självhäftande bandage till de mest komplexa delar av medicinsk utrustning. Vissa bitar kan kosta mindre än en krona per enhet, medan andra kan kosta miljontals dollar. Ändå för den gemensamma person, mest behövs medicinsk utrustning kan erhållas relativt billigt. I vissa fall kan försäkringen även några av grunderna.

Medicinsk utrustning kan delas upp i ett antal olika kategorier. Men bryter man ned mycket väl in i en bara ett fåtal stora kategorier-första hjälpen, läkemedel och sjukhusutrustning. Det kan finnas ett fall där en medicinsk leverans inte passar lätt i alla en av dessa kategorier. Andra kan passa i mer än en.

Första hjälpen leveranser inkluderar saker som bandage och kompress, samt några antiseptisk behandling, bränna lättnad och kanske några mediciner för smärta och andra mindre problem. Huvudsyftet med medicinsk utrustning i denna kategori är att behandla det omedelbara problemet tills vidare hjälp, om det behövs, kan komma fram. I vissa fall kan det vara det medicinska förnödenheter i första hjälpen-kit kommer att adekvat hantera situationen, om den är liten.

Om det inte är ringa, en resa till sjukhuset kan vara nödvändig. Sjukhus levererar med mer specialiserade produkter, inte bara för behandling av skador, men en mängd olika medicinska tillstånd, inklusive infektioner, sjukdomar och andra sjukdomar. De kör gambit från katetrar, till kirurgiska leveranser till vattenflaskor. Även sjukhussängar kan betraktas som en medicinsk leverans. Det bör noteras att sjukhussängar också kan köpas av privatpersoner som kan behöva en sådan säng i sitt hem.

Utan att fråga, kan medicinska förnödenheter till ett sjukhus vara extremt kostsam. Saker som CAT skannar och andra avancerade elektronik kan rinna ner i miljoner dollar. Det tar också särskild utbildning för att köra ett och läsa resultaten. Därför att samtidigt som vissa mediciner kan ha möjlighet att bli populär, andra är det inte så användarvänlig. Även med medicinsk utrustning som används i hemmet är det viktigt att förstå vad som skall göras med produkten och hur den ska användas. I vissa fall med en produkt som felaktigt kan ytterligare irritera problemet. Detta gäller särskilt med nästa kategori.

Läkemedel är de förråd av läkemedel som tas internt eller lokalt och använda kemikalier eller, i vissa fall till levande organismer, behandla eller förebygga en infektion, lindra smärta eller hantera andra symtom eller orsaker till sjukdom. Många gånger är de tillgängliga utan recept. Beroende på vilken typ av läkemedel, kan ett recept vara nödvändig. Denna kategori omfattar även leveranser som ibland är nödvändigt att administrera läkemedel, såsom sprutor.

Även om det är vanligt att använda ett läkemedel olämpligt om olyckan är också vanligt att avsiktligt missbruk en produkt. Vissa människor gör det enkelt för den trevliga sensationer biverkningar av vissa läkemedel kan orsaka. Det bör noteras med hjälp av ett läkemedel på detta sätt är olagligt i många jurisdiktioner i världen. Det är också mycket farligt för användaren, och kan leda till situationer som överdosering, vilket kan vara dödligt i värsta fall-scenario.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.