Vad är några naturliga sätt att sänka blodtrycket?

Det finns otaliga naturliga sätt att sänka blodtrycket (BP). Bör dock dessa metoder inte bli dömd som det enda sättet att hålla blodtrycket ner, särskilt om den är mycket hög. Om du vill försöka sänka blodtrycket genom naturliga medel, kontrollerar du att BP är fortfarande inom säkra nivåer. Alternativt kan du använda naturliga sätt att sänka blodtrycket om du är på medicin som på sikt kan hjälpa dig att minska BP nog att sluta ta mediciner, enligt läkare rekommendationer. De saker du bör främst bedöma när man försöker hålla blodtrycket är låga kost, motion, nuvarande vikt och saltintag.

Om ditt blodtryck är högt, kan du prova DASH diet, kort för kost strategier för att stoppa hypertoni. DASH diet Tonvikten ligger på att minska rött kött till mycket låga nivåer, minska intaget av de flesta fett och kolesterol, och hålla saltintag låg. Äta rekommendationer är att öka intaget av frukt och grönsaker, fullkorn, nötter, fettsnål proteiner och de livsmedel som har höga kalcium-och magnesium. Du kan hitta ark exempel diet för DASH diet på nätet, och många läkare har också uppgifter om denna diet som kan hjälpa dig att komma igång.

En annan av de naturliga sätt att sänka blodtrycket är att få regelbunden konditionsträning. Men om du börjar ett träningsprogram och har för närvarande höga eller måttligt högt blodtryck, måste du följa läkarens rekommendationer för nivån av träning du kan göra, speciellt när du börjar. När din fysiska hälsa förbättras, kan du arbeta gradvis fram till att få cirka 25 minuters konditionsträning tre till fyra gånger i veckan.

Glöm inte att en ökad aktivitet är en av de naturliga sätt att sänka blodtrycket också. Försök att öka din nivå av aktivitet hela dagen förutom att få mer ansträngande motion tre till fyra gånger i veckan. Till exempel, ta en promenad på kvällen efter jobbet, parkera bilar avstånd från plats du vill handla, ta trapporna istället för hissen, och minimera livsstil soffpotatis i stället för att göra saker som kommer att bränna mer kalorier.

De flesta människor vill naturliga sätt att sänka blodtrycket också uppmanas att försöka gå ner i vikt, om de är överviktiga. Inte alla människor som har hög BP är överviktiga ändå. Om du har mer pounds än du behöver, kan du ofta att framgångsrikt kunna gå ner i vikt genom att få och efter det DASH dieten. Om detta inte fungerar, tala med din läkare om ytterligare kostförändringar du kan göra för att främja viktminskning.

DASH diet fokuserar en del på att minska saltintaget, vissa saker du kan göra för att minska natriumintaget utöver detta inbegriper inte äta förpackade eller beredda livsmedel, utom när de är låg salt-versioner. Undvik snabbmat, och även i många livsmedel restaurang, eftersom dessa kan vara lastad med salt. I måttlig till dyra restauranger kan du ofta för livsmedel med utelämnade salt.

Det finns några andra naturliga sätt att sänka blodtrycket. Få fall sova minst åtta timmar per natt, kan hjälpa till att sänka BP. Personer som arbetar kyrkogård eller midshift har rutinmässigt högre blodtryck. Överväga att flytta till ett annat skift om du arbetar ett nattskift. Stress kan hålla BP höga, och du bör också leta efter sätt att minska stressen i vardagen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.