Vad är några Symtom på Gallblåsa problem?

Gallblåsa problem kan orsaka en hel del obehag. Från en känsla av känsla uppblåst till att inte kunna stå upprätt, kan människor uppvisar en mängd olika symptom på gallblåsa problem. Om du misstänker att du kan ha en gallblåsa problem av något slag, här är några av de vanligaste symptom i samband med gallblåsan.

Det är inte ovanligt att gallblåsan problem att uppvisa något annat än lätta symptom i ett tidigt skede. Villkoret kan vid första verkar vara något annat än dålig matsmältning efter att ha förtärt vissa livsmedel. Detta exempel på ett symptom på en gallblåsa problem får eller inte får åtföljas av rapningar eller en uppbyggnad av gas som måste släppas med en last rapa.

Det milda magbesvär kan gå vidare till en kvardröjande känsla av illamående eller kväljning som liknar mild matförgiftning. Eftersom villkoret fortsätter att förvärras, gas och väderspänning gå från att vara obekväma till att vara smärtsamma. Om stenar utvecklar och arbetar sig fram genom gallgången, kan den enskilde börjar uppleva kraftig smärta i nedre högra sidan av buken. Den kraftiga smärtor i samband med gallblåsan orsakas av förekomsten av stenar når vanligtvis en topp och sedan planar ut som stenar bosätta sig i gallgången under en kort tid.

I de mest avancerade situationer kan gallblåsan problem kan manifesteras med smärta som utgår från området mellan skulderbladen. Även om detta är en av de vanligaste symtomen på framåt gallblåsa problem, människor ofta misstag detta symtom som drog muskler eller ett problem med rygg eller ryggrad. Men läkare är väl förtrogna med detta symptom och kan lätt identifiera om smärtan beror på en gallblåsan problem eller har annan orsak.

När gallblåsan problem att nå sina mest avancerade stadier, kan smärtan bli så intensiv att vandra i ett upprätt läge inte är möjligt. Den skarpa smärtor längs den högra sidan och mellan skulderbladen gör det omöjligt att sitta eller stå med någon grad av komfort. Om en läkare inte har hörts innan detta skede är det mycket viktigt att medicinsk behandling söks omedelbart.

Lyckligtvis det finns fler än ett sätt att behandla gallblåsan problem. En läkare kan avgöra aktuell status för problemet och inleda en behandling som hjälper lindra smärta och även ta itu med kärnfrågan. I vissa fall är det möjligt att använda receptbelagda läkemedel för att behandla gallblåsan problem. Dock kan vissa av de mer allvarliga problem kräver en viss typ av operation för att korrigera problemet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.