Vad är hälsofrämjande egenskaper av Cayenne?

Cayenne, även kallad Capsicum annuum eller bara peppar, är en krydda som har använts i livsmedel för kanske så länge som nio årtusenden. Native till Amerika, denna krydda och födokälla är inte bara en bra krydda, men har varit en del av naturläkemedel i tusentals år. Allt fler västerländska medicinska belägg för att herbalists i det förflutna inte var felaktig förskrivning Cayenne att behandla en rad olika villkor, och att det kan finnas särskilda hälsoegenskaper i röd peppar.

Liksom många heta paprikor, innehåller Cayenne Capsaicin, en kemikalie som visas för att lindra smärta, när det appliceras lokalt. Du kan ansöka capsaicin på huden i salva eller lotion form för en mängd olika smärttillstånd. Det har visat sig vara effektiva vid behandling av postherpetisk neuralgi (bältros), reumatoid artrit, fibromyalgi, perifer neuropati, postoperativt smärta och smärta i nedre ryggen.

Även cayenne kan vara effektiva i aktuell form för dessa förhållanden, bör det inte appliceras på skadad hud. Den kan fungera som en irriterande för huden och gör huden villkor försämras. Använd inte röd paprika Aktuellt, till exempel, medan du fortfarande har ett utbrott av bältros. I stället vänta till efter att huden har läkt. Vissa herbalists hävdar att röd paprika kan minska klåda, men detta påstående saknar en omfattande bevisning, och traditionell medicin har funnit att istället kan irritera hud som är trasiga.

Men om du har psoriasis med obruten hud, kan paprikapulver Aktuellt bidra till att minska klåda och smärta eller svullnad gemensamma detta villkor. Om du hittar capsaicin grädde en irriterande stället för att vara till hjälp, inte bara tvätta den med vatten. Använd istället en ättika vatten lösning som hjälper till att bryta ner grädden lättare.

En annan aspekt av Cayenne som studeras är dess potentiella viktminskning fördelar. Det är känt att paprika tillfälligt höjer kroppstemperaturen. Detta kan påskynda ämnesomsättningen och hjälper kroppen förbrukar mer kalorier. Om du inte har något av kontraindicerade anges villkor eller vidta någon av de mediciner som anges nedan, kan du lägga säkert röd peppar till mat för att försöka öka ämnesomsättningen, men det är inte ett substitut för bra kost och regelbunden motion.

Det finns också gjort gällande att cayenne kan vara fördelaktigt att stoppa hjärtattacker. Beviset för detta är främst anekdotisk och utreds av den traditionella medicinska samfundet. Röd paprika har ett homeopatiskt medel mot halsbränna, ont i magen, sår, och colon irritabile. Medicinska tester för den här egenskapen har visat att vissa människor har ökad smärta samtidigt som röd paprika muntligen, och kan faktiskt förvärra magsår eller reflux.

Det finns vissa mediciner /förhållanden som skulle kunna göra användningen av Cayenne farliga eller olämpliga . Röd peppar kan orsaka negativa bieffekter för människor på olika hjärtat mediciner, och du bör undvika att använda, både lokalt och muntligt om du tar acetylsalicylsyra, ACE-hämmare eller blodförtunnande. Det kommer också att driva fram en ökning av magsyra och rekommenderas inte om du har gastroesofageal refluxsjukdom (GERD) eller ta anti-syra läkemedel. Den starkaste rekommendationen mot att använda röd paprika i någon form är om du tar teofyllin astma medicin. Det tenderar att öka upptaget av detta läkemedel och kan skapa teofyllin toxicitet.

Kvinnor som är gravida, särskilt risk för prematur kan arbetsmarknadens parter vill undvika röd paprika eftersom vissa studier tyder på att det kan ge prematura värkar. Å andra sidan, om du är förbi din förfallodagen, med capsaicin kan bidra börja arbete och kan vara säkra. Capsaicin inte gå över i modersmjölken, och om du är en ammande modern bör du diskutera risken kontra nyttan med att ta Cayenne med din läkare. De små mängder som används i livsmedel, utom om du har en mage tillstånd eller är på bLood spädningsmedel är i allmänhet säkert som livsmedel


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.