Vad är hälsofrämjande egenskaper av Blåbär?

blåbär ( Vaccinium myrtillus ), även känd som BLÅBÄR eller lingonris, liknar en mindre version av sin kusin, den amerikanska blåbär. Blåbär är inhemsk i Europa där det i allmänhet inte odlas men växer vilt i överflöd. Ursprungligen prisade som livsmedel, har blåbär erkänt sina hälsofrämjande egenskaper sedan ungefär det tolfte århundradet. Blåbär växer på en buske som når en genomsnittlig höjd av ca 16 inches (40 cm). Bladen på blåbär buskar är små, spetsiga ovaler, och det blåaktiga mörklila bär skördas i slutet av sommaren och tidig höst.

Både blåbär och bladen av busken används för homeopatiska medel. Bären äts färska eller torkade, och de torkade bladen används för att göra te. Blåbär extrakt, företrädesvis standardiserade innehålla minst 25 procent anthocyanidins, vidtas i form av kapslar eller tinkturer. Blåbär är också populärt används som fyllning i pajer, tårtor, och crepes, för sylt, och till pannkakor.

Den mörka lila blåbär innehåller fytokemikalier som gör dem ett särskilt näringsrik mat. Anthocyanidins, den grupp flavonoider som finns i blåbär, ansvarar för sin färg. Anthocyanidins är potenta antioxidanter och kan därför hjälpa till att skydda kroppen mot fria radikaler, som har kopplats till cancer och hjärtsjukdomar. Anthocyanidins agera också till att öka cirkulationen, en kvalitet som gör blåbär av intresse vid behandling av hjärt-komplikationer av diabetes.

På grund av sin sammandragande och antiinflammatoriska egenskaper, har blåbär använts i århundraden i Europeiska homeopatisk medicin som behandling vid diarré. Som en nära kusin till tranbär är blåbär också anses vara användbart vid behandling av urinvägsinfektioner. Blåbär-blad te har använts för att behandla mun och hals sår, och det finns vissa belägg från djurstudier att flavonoid föreningar som finns i blåbär kan vara till nytta vid behandling och förebyggande av magsår.

Vissa belägg från brittiska stridspiloter under andra världskriget föreslog att äta blåbär sylt bidragit till att förbättra deras mörkerseende. Detta har varit föremål för stort intresse, och många studier har utförts för att avgöra om blåbär har några fördelaktiga effekter på synen. Vid det här laget, tror man allmänt att de anthocyanidins i blåbär erbjuder vissa fördelar för ögat. Dessa inkluderar förbättrad mikrocirkulation i ögat, skyddande effekter på näthinnan, och ökad produktion av en ljuskänsliga pigment i ögat som kallas rhodopsin , vilket är nödvändigt för syn i svagt ljus.

Även blåbär är i allmänhet betraktas som säkra, extraherade former av frukt och stora mängder av stupade bladen är betydligt starkare och kräver mer noggrann dosering. Eftersom anthocyanidins finns i blåbär agera för att förbättra cirkulationen, de som tar blodförtunnande läkemedel bör iaktta försiktighet.

Det bör noteras att alla örter innehåller ämnen som kan orsaka oönskade biverkningar eller interagerar med läkemedel . Alla som är intresserade av att använda blåbär eller lämnar blåbär Medicinskt bör endast göra detta med en läkare samtycke och under överinseende av en kunnig och ansedd utövare av homeopatiska läkemedel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.