Vad är hälsofrämjande effekter Dricka morotsjuice?

Många anser dricka en morotsjuice av de mest hälsosamma livsstilsval möjligt. Morotsjuice är känd för betakaroten som ger kroppen vitamin A, B-vitamin, E-vitamin och många mineraler. Hälsofördelarna med att dricka morotsjuice tros vara bra prenatal hälsa, syn, ben och tänder, lever och naglar, hud och hår samt bidra för att förebygga cancer.

Morotsjuice tros minska risken för många olika typer av cancer inklusive hud-och bröstcancer. Den cancer-fighting egenskaper morotsjuice ofta tros vara utmärkt på grund av höga halter av betakaroten. Betakaroten förändringar av A-vitamin i kroppen. Studier har anslutit Vitamin A med att förebygga cancer genom dess antioxidanta egenskaper som bidrar till att eliminera cancerframkallande fria radikaler i kroppen.

Brister i A-vitamin kan orsaka torrhet och skador på hud, naglar och hår. Dricka morotsjuice för att producera Vitamin A sägs gynna många olika delar av kroppen. Vitamin A stärker även ben och tänder.

Dricka morotsjuice tros vara mycket fördelaktigt för levern på grund av vitamin A: s rensning effekter. Vitamin A minskar galla och fett i levern. Men för att levern dra maximal nytta av vitamin A, sägs det att dricka morotsjuice måste göras regelbundet och inte då och då. Levern kan lagra vitamin A.

Dricka morotsjuice är också tänkt att förbättra synen på grund av A-vitamin skapas i kroppen. Brister i A-vitamin kan leda till nattblindhet vilket kan vara mycket farligt. Om exempelvis en person med nattblindhet kör en bil på natten, kan bländning av strålkastarna från mötande bilar i motsatt riktning påverka honom eller henne på ett sätt som gör att ögonen inte rikta ordentligt. Ett enkelt sätt att upptäcka en A-vitaminbrist är att gå från ett väl upplyst rum till ett svagt upplyst eller mörkt rum. Dina ögon bör ha liten svårt att anpassa sig till förändringen i ljus.

dricka morotsjuice, liksom att äta morötter, anses vara särskilt fördelaktiga för prenatal hälsa. Betakaroten som ligger till Vitamin A sägs vara mycket hälsosam för både mor och barn. Vissa studier har visat att när barn dricker både mjölk och morotsjuice de får bästa möjliga mängd av A-vitamin

Ju mörkare färg på morot, desto mer karoten den innehåller. Många tycker att smaken av morotsjuice roligt och överraskande söt. Morotsjuice har en hög koncentration av naturligt socker, så de som har diabetes bör rådgöra med sin läkare om hur mycket de kan dricka. Dricka morotsjuice är också tänkt att vara bra för reproduktiv hälsa på grund av E-vitamin.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.