Vad är det vanligaste Urinvägsinfektion behandling?

En urinvägsinfektion, eller UVI, är en infektion i urinröret, en lång, tunn slang genom vilken urinen pressas ur urinblåsan vid urinering. Detta rör vanligtvis steril, men kan koloniseras av vissa arter av bakterier, inklusive Escherichia coli , eller E. coli . Urinvägsinfektioner, även kallad cystit, kan orsaka mycket smärtsamma och obehagliga symtom, men de flesta fall av urinvägsinfektion är lätt behandlas.

Urinvägsinfektioner är mycket vanliga, särskilt bland kvinnor. Uppskattningsvis 20% av kvinnorna kommer att ha minst en UVI, men denna siffra är mycket lägre hos män. Det beror främst på den manliga urinröret är mycket längre än de kvinnliga urinröret. Symtom på UVI innefattar en brännande känsla vid vattenkastning, smärtor i urinblåsan, och en känsla av blåsa fullkomlighet även när blåsan är tom. Det är också vanligt att ofta känna ett trängande behov av att urinera, men inte kunna göra det. Vissa personer kan uppleva lätt feber och frossa.

Standard urinvägsinfektion behandling av en isolerad UVI är en kurs av antibiotika. Att ge en person med infektionen tar hela kursen av antibiotika, kommer denna behandling att bota de flesta fall. Tillsammans med antibiotika, de flesta läkare rekommenderar mycket vätska som en extra urinvägsinfektion behandling. Trots smärtan vid urinering, vätskor är viktigt att hjälpa spola bakterier ur urinröret.

För folk som upplever ofta urinvägsinfektion, eller som har sjukdomar som kan göra dem predisponerade för komplikationer kan ytterligare behandling krävas. Personer med njursjukdom, njure infektion eller diabetes kan kräva ytterligare behandling eller sjukhusvård. Det är särskilt viktigt att personer med dessa typer av sjukdomar ta en hel kurs av antibiotika som rekommenderas av läkare, för att förhindra kronisk infektion.

Kronisk urinvägsinfektion behandling kan omfatta en serie diagnostiska tester, såsom CT och ultraljud, för att utesluta annan orsak till urinvägsproblem. Återkommande infektioner kan ibland tyda på problem som t. ex. njursten eller njursjukdom, som tidigare har förblivit oupptäckta. När kronisk urinvägsinfektion orsakas av en underliggande sjukdom, att behandla sjukdomen i regel förhindra framtida UVI episoder.

En del kvinnor upplever kronisk infektion med någon bakomliggande orsak. Urinvägsinfektion behandling av kronisk urinvägsinfektion kan innebära en kurs på upp till sex månaders låg dos antibiotika. Kvinnor som är mottagliga för infektion kan också ta några förebyggande åtgärder. Noga med att hålla det urogenitala området ren är ett viktigt förebyggande steg. Detta omfattar rengöring av urogenitala området före och efter samlag, och torka framifrån och bakåt efter en avföring. Mensskydd som sprayer och douches bör också undvikas, eftersom de tenderar att irritera urinröret.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.