Hur väljer jag det bästa ätstörning Program?

Miljontals män och kvinnor över hela världen lider av olika typer av ätstörningar. Individer som kämpar med bulimi, anorexi, äta för mycket, eller andra kliniskt diagnostiserbara ätstörningar känner ofta att det inte finns någonstans att vända om hjälp, men många väl underbyggda terapi program finns som kan utbilda människor att hantera sina tvångstankar och återfå kontrollen över sin hälsa och liv. Människor kan få hjälp i form av psykoterapi, självhjälp program, och samhällsgrupper stöd. När du väljer en ätstörning program måste en individuell överväga hur mycket tid och pengar de är villiga att genomföra återvinning samt kvalifikationer för yrkesverksamma och program.

Många licensierade psykologer specialiserade på behandling av klienter med ätstörningar. De hjälper folk hitta de bakomliggande orsakerna till deras ätproblem, såsom genetik, långvariga känslomässiga problem, spänningar, eller psykisk ohälsa. Genom intensiv, pågående psykoterapi och beteende modifiering, de flesta patienter får de kunskaper och det förtroende de behöver för att erövra deras problem. Experthjälp kan vara kostsamma och tidskrävande dock, och så en ätstörning programmet inte är det bästa alternativet för alla.

En person som är osäker om han eller hon har ett problem eller någon som inte har möjlighet att söka professionell hjälp kan bedriva oberoende forskning om ätstörningar och prova en själv-hjälp-programmet. Många gemenskap vårdcentraler, läkarmottagningar och webbplatser erbjuder broschyrer och information om olika typer av ätstörningar och resurser människor kan använda för att hitta hjälp. Självhjälp program, som kan ske i form av webbplatser, böcker, ljudband eller videofilmer, tips erbjuda och övningar folk kan använda för att övervinna sina problem och utveckla sunda vanor. En person som väljer att driva egen hjälp ätstörning programmet bör noga utreda bevis för företaget eller professionella tjänster erbjuder sig att försäkra att det är säkert och den information som presenteras är korrekta.

Många tycker hjälp i form av gruppterapi med andra individer som lider av ätstörningar. De flesta samhälle stödgrupper regleras av medlemmarna själva, utan närvaro av en psykolog eller annan professionell att underlätta ätstörningar programmet. Vissa grupper, inklusive Anonyma överätare, främja ett 12-stegs ätstörningar program som är mycket lika dem som visas vid behandling av alkoholism och missbruk. Människor berättar om sina erfarenheter och råd med nya medlemmar för att hjälpa dem att inse att de faktiskt lider av en sjukdom och att de kan återhämta sig om de är villiga att arbeta trappan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.